avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

concurenta neloiala

am un magazin online prin care vand anumite produse parafarmaceutice (antiperspirante). am avut distribuitor care vindea produsele in cateva farmacii din tara,distribuitor cu care am incheiat colaborarea de curand. am devenit concurenti cu acesta care si el vinde acum acelasi gen de produse(antiperspirante). problema e ca farmaciile la care el distribuia produsul meu li s-a spus ca produsul respectiv nu se mai importa dar ca au un alt produs, produsul lor. ba mai mult, un client care cumpara produsul meu dintr-o anumita farmacie din iasi ne-a trimis un mail prin care ne spune ca a primit un sms de la farmacie, instiintand-o ca are un produs nou si ca produsul celalalt nu se mai importa. e corect? e sau nu concurenta neloiala? ce pot sa fac sa-mi protejez produsul? legea spune asta:d) comunicarea sau răspândirea în public de către un comerciant de afirmatii asupra întreprinderii sale sau activitătii acesteia, menite să inducă în eroare si să îi creeze o situatie de favoare în dauna unor concurenti;
e) comunicarea, chiar făcută confidential, sau răspândirea de către un comerciant de afirmatii mincinoase asupra unui concurent sau asupra mărfurilor/serviciilor sale, afirmatii de natură să dăuneze bunului mers al întreprinderii concurente;
ce ma sfatuiti sa fac in acest caz.
multumesc.

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala? Considerati un act de concurenta neloiala faptul ca un angajator - firma IT - incearca sa convinga un angajat al unei alte firme IT, propunind salariu mult mai ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Sunt angajata la o firma unde ma ocup de cautare clienti si in acelasi timp sunt si asociata la o firma care are acelasi activitate. Asta reprezinta ... (vezi toată discuția)
Fixarea preturilor de vanzare adrian199 adrian199 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: comerciantul C1 discuta cu furnizorul F care sunt preturile de vanzare la raft la comerciantul C2, pentru produsele livrate ... (vezi toată discuția)