avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... evaluare auto lovit,asigurat RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

evaluare auto lovit,asigurat RCA

Buna ziua,
Am o masina din 1993 inmnatriculata in Bulgaria, si am fost lovit din spate de un auto cu rca la Astra. As dori sa stiu cum se calculeaza valoarea masinii in raport cu valoarea reparatiilor. Un deviz estimativ arata ca numai piesele costa in jur de 6000 ron
multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:45, 10 Mai 2011
Buna ziua !
Exista norme precise ale asiguratorilor (le gasiti la asigurator) prin care se stabileste valoarea estimativa a autovehiculelor .
Oricare dintre asiguratorii autorizati sa emita polite RCA , trebuie sa respecte normele de evaluare a autovehiculului, emise prin Ord.CSA nr.5/2010, Anexa nr.3.(Normele de uzura), plecand de la valoarea de catalog.
In cazul dv., valoarea reala nu va fi mai mare de 15% din valoarea de nou, indiferent cat ar costa reparatiile.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
nucu$, utilizator
@b21xrd
Daca nu esti multumit de despagubirile acordate de societatea de asigurari (si nu esti, nimanui nu-i place sa fie tras pe sfoara !) poti sa te indrepti impotriva soferului vinovat pe calea unui proces civil ! Recuperarea prejudiciului presupune printre altele aducerea autoturismului la o stare cat mai apropiata de cea avuta inainte de tamponare.
Vezi si Codul civil, art 1084 - 1086. E vorba de dauna materiala suferita si de pierderea beneficiului ce-l puteai realiza daca iti puteai folosi masina pe perioada cat a fost la reparat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
este vorba de un mercedes w124 an 1993,doar cu abs si servodirectie, motor 2000. stie cineva care e valoarea de noua a masinii? multumesc
Reeditez. Ii multumesc moderatorului , Mr. dollar , pt. argumentul imbatabil pe care il foloseste intr-un schimb de opinii, idei, adica intr-o discutie : radiera. Atat poate, atat face#-o
Sa revin...
E vorba de Ordinul. nr.5/2010 al comisiei pt. supravegherea asigurarilor. Se afla pe acest forum la adresa de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/art...

Il parcurgi repede si-ti dai seama ce te intereseaza (art 50, art 52, etc)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
ContSters196414, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare dauna totala? cristyc cristyc Buna ziua, De ceva timp,am avut un accident.Vinovatul mi-a dat RCA-ul(la firma Generali).Masina sa declarat ca fiind daunta totala.In conditiile astea voi ... (vezi toată discuția)
Nemultumit valoare dauna totala auto dima alexandru dima alexandru Am fost implicat intr-un accident rutier cu dauna totala pentru masina . Valoare de reparatie service 17.000 lei , masina avand 10 ani valoarea ei depaseste ... (vezi toată discuția)
Accident si companie de asigurari neserioasa BEDarius BEDarius Buna ziua, pe data de 3 luna curenta am fost implicat intr-un accident fara victime, vinovat fiind soferul care nu s-a asigurat. Compania de asigurari X nu a ... (vezi toată discuția)