avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

am si eu o intrebare!daca am nascut pe 13 august 2010 pot sa mai fc la copil indemnizatie??is studenta si unde am lucrat am lucrat fara contract ...si daca pot sa mai fc ce acte miar trebui??va rog sa ma ajutati ..mi-as dori tare molt sa rezolv eu nu am stiut d indemnizatie si aku am aflat ..as avea mare ne voie ca nu ma descurc doar cu alocatia :( sunt doar eu si fata si stau la parinti mei si dintrun singur salar nu fc fata va rog sa ma ajutati ...

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:48, 11 Mai 2011
Da, daca sunteti studenta, de la data depunerii cererii.

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 111 din 8 decembrie 2010
privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL Nr. 830 din 10 decembrie 2010

Art. 15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indem-nizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, con-form legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a) - c).
Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie, stimulent de inserţie sau alocaţie de stat pentru copii, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti, pe raza căreia/căruia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati fost studenta la zi puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
2. Indemnizatia o veti primi de la data depunerii actelor si pana ce copilul implineste 2 ani.
3. Mergeti la Primaria de care apartineti si depuneti actele (vi se va spune acolo ce acte, pentru dvs. nu sunt multe).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se depun actele pentru ccc? tudorcatalinaroxana tudorcatalinaroxana ce acte trebuie sa depun pt acordarea concadiului de ingrijire copil pana la 2 ani ?unde se depun aceste acte ? in ce termem de timp trebuie bepuse ? daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil jonny800902 jonny800902 As vrea sa stiu si eu exact cand trebuie sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil daca concediul de maternitate (cele 126 zile) se incheie pe 6 martie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia mama copil George geo George geo Ce trebuie sa fac si unde trebuie sa ma duc sa o ia sotia (este la scoala) (vezi toată discuția)