fratele meu a fost condamnat in belgia la executarea unei pedepse de 37 de luni privare de libertate stie cineva cit executa sau daca poate fi expulzat in tara .
deci fi atenta la ce iti spun si cand te vor suna ei trasmitele ceia ce iti zic eu ,ca din ce am vazut eu ai si frate ai si barbatul inchis , eu am fost inchisa in belgia eram recitivista in fapta respectiva mau prins din nou la o alta fapta si mau inchis intre timp eu mai eram cercetata tot de acel procuror in alt dosar pe parcursul anchetei am primit hirtie la puscaria unde eram cu starea anchetei cum sar spune si de asemeni incepuse condamnarea mea la cel deal doilea dosar care era tot de acel procuror la asta imi cerea 2 ani si 4 luni la cel pentru care eram inchisa inca era in ancheta , cum spuneam au venit hirtiele de la instata in ca fusesm dusa la tribunal si in timp ce le citeam una din gardience a vazut ca era data gresit pe hirtia de la ancheta care am fost la tribunal exemplu in loc de ziua respectiva 12 era scris gresit 11 si atunci mau invatat ce sa fac am cerut la directorul puscariei ca vreau plingere catre curtea suprema de magistarti ceva de gen se traduce pentru procedura gresit ii se spune (procedura foo) am facut plingerea inpreuna cu copiile care venise de la tribunal si in 30 de zile am fost libera de catre tribunalul suprem si au si inchis dosarul respectiv eu chiar eram vinovata ma prinsese la furat recunoscusem dar eram in acheta si la cel care uma intradevar mau condamnat 2 ani si 4 luni dar norocul meu ca ma eliberasem pentru procedura gresit ca au gresit o data asta a fost zile sa verifice bine hirtile toate care le au de la tribunal pe toata perioada anchete si daca au norocul meu de la data sesizari in 30 de zile sunt liberi iti zic din experieta mea
Faptul ca in cazul tau procuratura ori instanta a facut o greseala de procedura nu inseamana ca se va intampla la fel si doamnei.
Art. 59
Liberarea condiţionată
După ce a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei.
În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. 1 se ţine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz însă, liberarea condiţionată nu poate fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin două treimi când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Când condamnatul execută mai multe pedepse cu închisoare care nu se contopesc, fracţiunile de pedeapsă arătate în alin. 1 se socotesc în raport cu totalul pedepselor.
În aplicarea dispoziţiilor alineatelor precedente se are în vedere durata pedepsei pe care o execută condamnatul.
Art. 591
Liberarea condiţionată în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă
Cel condamnat pentru săvârşirea uneia sau mai multor infracţiuni din culpă poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepsei, după ce a executat cel puţin jumătate din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani sau cel puţin două treimi în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă îndeplineşte şi celelalte condiţii prevăzute în art. 59 alin. 1.
Dispoziţiile art. 59 alin. 2 se aplică în mod corespunzător, liberarea condiţionată neputând fi acordată înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei când aceasta nu depăşeşte 10 ani şi a cel puţin jumătate când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
În cazul în care pedeapsa ce se execută este rezultată din concursul între infracţiuni săvârşite din culpă şi infracţiuni intenţionate, se aplică dispoziţiile art. 59.
Dispoziţiile art. 59 alin. 3 şi 4 se aplică în mod corespunzător.