avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozitare indemnizatie de hrana?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozitare indemnizatie de hrana?

Buna ziua! Ma numesc Claudia Tanase si am si eu o intrebare: indemnizatiile de hrana se impoziteaza?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudia.tanase , utilizator 21:27, 7 Iulie 2008
Sumele corespunzătoare indemnizatiei de hrana sub forma tichetelor de masă acordate de angajator salariaţilor săi - în limitele valorii nominale legale care se indexează semestrial - sunt deductibile din impozitul pe profit. La rândul său, salariatul, pentru valoarea constând în tichetul de masă, este scutit de plata impozitului pe venitul sub formă de salariu.
Temei legal Legal 142/1998.
Nu se impoziteaza indemnizatiile de hrana, valoare tichetului de masa fiind scutita de impozitul pe venit.:)
Va multumesc mult!
Dar vreau sa stiu daca acest raspuns este valabil si pentru salariatii unui serviciu public? Mentionez ca nu se primesc tichete de masa, ci indemnizatie de hrana (remuneratie baneasca).

Cu consideratie ,
Claudia .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
claudia.tanase, utilizator
Remuneratia baneasca care constituie contravaloarea indemnizatiei de hrana nu se impoziteaza , indiferent de sectorul in care se lucreaza , privat sau public.
...Se poate sa-mi dati legea si nr.art.?
Va multumesc mult de ajutor!
Claudia

Alte discuții în legătură

Tichete de masã danr danr Bună ziua Pentru o firmă, microintreprindere, impozit pe venit, neplătitoare de TVA, tichetele de masă sunt deductibile fiscal? Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Tiketele de masa ELENA2009 ELENA2009 daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal? se pot acorda pe baya unei decizii interne? multumesc. (vezi toată discuția)
Tichete de masa adrian599 adrian599 Cum se procedeaza cu tichetele de masa, angajatorul plateste pt ele,firma este scutita de la impozit ,cine are dreptul la ele .Multumesc (vezi toată discuția)