avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tiketele de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tiketele de masa

daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal?
se pot acorda pe baya unei decizii interne?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 20 Iunie 2011
Tichetele de masa au fost introduse si sunt acordate in baza Legii nr. 142/1998 din 13 iulie 1998 privind acordarea tichetelor de masa.
Tichetul de masa reprezinta suma de bani ce poate fi utilizata de salariat pentru achitarea mesei sau achizitionarea de produse alimentare, suma scutita de plata impozitului pe venitul sub forma de salariu, si deductibila la calculul impozitului pe profit datorat de angajator, pana la o limita indexata semestrial. Companiilor care au datorii restante catre bugetul de stat nu pot acorda tichete de masa salariatilor.
ELENA2009 a scris:

daca in cim sau in ccm /RI nu este stipulat acordarea de tkt de masa dar ele se acorda, este legal?
se pot acorda pe baya unei decizii interne?
multumesc.


Se pot acorda pe baza unei decizii interne a angajatorului , insa este mult mai bine daca acest lucru se reglementeaza prin c.c.m. sau R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea tichetelor de masa. lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Sunt modalitati din punct de vedere legal pentru a nu mai impozita tichetele de masa? Daca personalizez ... (vezi toată discuția)
Tichete de masã danr danr Bună ziua Pentru o firmă, microintreprindere, impozit pe venit, neplătitoare de TVA, tichetele de masă sunt deductibile fiscal? Mulţumesc. (vezi toată discuția)
Indexarea tichetelor de masa 2013 SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti daca indexarea tichetelor de masa cu luna mai 2013 este obligatorie intr-o societate privata in conditiile in care avem in ... (vezi toată discuția)