avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

boxa subsol

Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa (nu cred ca au semnat vre-un act si intre timp au decedat si nu am cum sa aflu daca au renuntat la acest drept sau nu). Problema este ca doresc sa obtin o boxa si un vecine este de acord sa-mi "vanda" boxa lui cu 1.000 ron. Boxa nu este amenajata. M-am interesat si pe acest spatiu nu se plateste impozit.
Ce metoda legala exista pentru a intra in posesia unei boxe in acest caz?
Daca ar fi un locsor unde sa imi aces cateva din lucrurile care ma incurca prin casa (gen cauciucurile de iarna pe timpul verii, bicicleta lui fiica-mea pe timpul iernii) nu ar fi nici o problema. Nu ar fi fost nici o problema atata timp cat toata lumea ar fi judecat ca si mine dar din nou ma lovesc de problema ..(nesimtirea) romanului. Sunt persoane care care au "apucat" sa isi faca boxe de 25 metrii patrati !!!!!!!!! si acum le tin goale !!!!!! in ideea sa faca bani pe ele... Eu prin boxa inteleg un 5 m2, nu ditamai garsoniera. In plus pe palier sunt asa: 1 ap de 4 cametre, 1 de trei, 2 de 2 camere si 1 garsoniera. Mie mi se parea normal ca subsolul sa fie impartit in functie de spatiul locuintei.
Nu cunosc legea dar sunt curioasa daca in cazul subsolului tehnic nu se platesc taxe - gen cota parte indiviza.
Nu vreau sa evacuez pe nimeni dar parca nici nu as da o caruta de bani pt ca unii au fost smecheri candva.
Revin cu amanunte:
pe contractul de vanzare cumparare a imobilului se specifica " suprafata utila 92.57 mp precum si cota parte indiviza 3.17% din teren " pe cartea funciara de asemenea scrie PIC 3.17% -teren in folos 26/800 parte. Deci revin la vechea problema an drept la acces la subsol sau nu?
M-am intalnit cu vecinul meu care imi propunea sa imi "vanda boxa " cu 1.000-1.500 ronm in conditiile in care nu are amenajat nimica. Daca am zis ca e pret piparat pt nimica s-a infuriat si a zis ca are clienti si sa imi iau gandul de la boxa. Oricum un vecin se intereseaza de boxa si daca nici cu acela nu se intelege are sa vanda boxa cu apartamentul (domnul in cauza a mostenit apartamentul si are sa il scoata la vanzare).
Eu inteleg ca pe suprafata asta platesc impozit adica asa cum platesc impozit pe casa scarii platesc pe subsol si pe uscatorie.
Cota-parte indiviza nu inseamna o bucatica de teren pe care sa o folositi pentru a depozita cauciucurile, de exemplu.
Este partea din intreaga proprietatea comuna care va revine. Este o suprafata virtuala, nedelimitata.

Ceea ce au vecinii dv. in subsol, acele asa-zise boxe sunt spatii abuziv impartite si "amenajate". Acolo nu e vorba de niciun drept pe care l-ar avea cineva, ci numai de liberul arbitru.

Ceea ce vreti sa faceti dv. este sa puneti in aplicare acelasi liber arbitru, deci reclamatia ar avea sens daca ati dori sa indreptati o situatie ilegala, daca ati dori sa se intre in legalitate. Ori, dupa cate inteleg, nu asta doriti, ci "sa se dea vecinii mai incolo ca sa incapeti si dv." :) Este o chestiune care tine strict de bunavointa si simtul comunitar pe care dv. il pretindeti vecinilor dv., iar ei se pare ca nu le au.

Nu o puteti rezolva decat la nivel local, in intelegere cu vecinii.
Si ati mai putea pune problema chiriei pe care sa o plateasca cei cu boxe in subsol pentru ca se folosesc in exclusivitate de un spatiu comun. Asta da, ati putea cere!

Vecinului cu vanzarea puteti sa-i spuneti ca acceptati vanzarea, dar la notar, adica chiar sa va vanda ceva pe care il are in proprietate pe un act autentic de proprietate! :)
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
elga50, moderator
Si ati mai putea pune problema chiriei pe care sa o plateasca cei cu boxe in subsol pentru ca se folosesc in exclusivitate de un spatiu comun. Asta da, ati putea cere![/quote]


Oare folosesc intradevar in exclusivitate tot acel spatiu?.Se poate spune asa ceva sau spatiul ramas nu mai este utilizabil decat improvizand si amenajand?.(ceea ce s-au chinuit altii inainte iar celalti ar dori in prezent sa obtina foloase).
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
johnpescar, utilizator
[M-am intalnit cu vecinul meu care imi propunea sa imi "vanda boxa " cu 1.000-1.500 ronm in conditiile in care nu are amenajat nimica.

am precizat ca nu are amenajat nimic.. deci e clar ca daca omul a investit e firesc sa pretinda un pret. Am mai precizat ca are 25 mp si e boxa goala de ceva ani..

Credeti-ma ca daca ar fi fost un locsor as fi preferat sa amenajez.

Da spatiul e folosit in totalitate ca asa e romanul .. nu ia cat ii trebuie.. ia cat poate mai ales daca e gratis!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsolul blocului szimi84 szimi84 Buna ziua Am o problema cu anumiti vecini din bloc. Am cumparat un apartament de 2 luni si m-am gandit ca ar fi bine sa-mi depozitez si eu ca alti vecini ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Va salut! locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, ... Viorel1985 Viorel1985 Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, aprox. 65 mp. La subsolul blocului, din ceea ce cunosc, este un spatiu tehnic care a fost ... (vezi toată discuția)