avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achitarea unei facturi dintr-un credit bancar pe ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achitarea unei facturi dintr-un credit bancar pe termen scurt

cam asa suna inregistrarea
interprinderea achita factura furnizorilor dintr-un credit bancar pe termen scurt in valoare 1000 lei
sunt clasa a 10 si ma chinuii cu niste probleme aici in inregistrarea asat ce se intampla scad datoria fata de furnizor si ...........
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:11, 11 Mai 2011
Creditul pe termen scurt a fost lasat in cont deschis separat la banca sau a fost transferat in contul curent al societatii?
lasat in cont deschis cred
In momentul acordarii credituli pe termen scurt de catre banca acesta este varsat intr-un cont nou,deschis special pentru aceasta operatiune.

Acordarea creditului si transferul sumei aferente acestuia in contul curent se face astfel:

5121(ct. curent deschis la banca )=5191(credit bancar pe termen scurt)

Apoi plata furnizorului din contul curent se inregistreaza :

401(furnizori)= 5121(ct. curent deschis la banca ) 1.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linie de credit niko 94 niko 94 Avem o linie de credit, un contract cu banca,am un singur extras de cont cu semnul minus,iar in data de 20.04.10 am in extras dobanda debitoare de 427.86, am ... (vezi toată discuția)
Linie de credit luciapap luciapap Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator. 1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit kamy_nora kamy_nora Buna ziua ! Societatea la care lucrez a contractat o linie de credit din contul curent, in valoare de 300.000 lei, pe o perioada de 2 ani. ... (vezi toată discuția)