cam asa suna inregistrarea
interprinderea achita factura furnizorilor dintr-un credit bancar pe termen scurt in valoare 1000 lei
sunt clasa a 10 si ma chinuii cu niste probleme aici in inregistrarea asat ce se intampla scad datoria fata de furnizor si ...........
In momentul acordarii credituli pe termen scurt de catre banca acesta este varsat intr-un cont nou,deschis special pentru aceasta operatiune.
Acordarea creditului si transferul sumei aferente acestuia in contul curent se face astfel:
5121(ct. curent deschis la banca )=5191(credit bancar pe termen scurt)
Apoi plata furnizorului din contul curent se inregistreaza :
401(furnizori)= 5121(ct. curent deschis la banca ) 1.000 lei
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Linie de credit
niko 94
Avem o linie de credit, un contract cu banca,am un singur extras de cont cu semnul minus,iar in data de 20.04.10 am in extras dobanda debitoare de 427.86, am ... (vezi toată discuția)
Linie de credit
luciapap
Buna ziua,am cateva problema iar daca ma ve-ti ajuta va voi fi recunoscator.
1.am un contract de linie de credit la B-ca Transilvania din 01.06.10,acest ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.