avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum se poate deconta un bon de motorina
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum se poate deconta un bon de motorina

Buna, sunt o Inteprindere Familiala infintata in octombrie anul trecut cu activitate de cofetarie-patiserie. Deoarece evidenta de contabilitate este partida simpla o tin eu si in registrul zilnic am decontat si bonuri de motorina , combustibil consumat in urma desfacerii de produse patiserie la 15 km de laborator.In urma unor verificari de la finante mi sa zis ca nu se pot deconta facturile de combustibil ceea ce mi se pare de necrezut , pentru ca la cheltuiala care se face lunar cu combustibilul cum o justifici sau esti pus in fata faptului implinit de a lucra la negru. Multumesc pentru orice sfat sau idee.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 02:08, 12 Mai 2011
Buna seara,

Bonurile fiscale aferente combustibilului le puteti evidentia doar ca plata ,dar nu reprezinta o cheltuiala deductibila conform Codului fiscal in vigoare anul acesta. Aceasta masura a fost valabila si in anul precedent.

(7) Nu sunt cheltuieli deductibile :

..l1) în perioada 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, cu excepţia situaţiei în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfăşurarea activităţii de instruire în cadrul şcolilor de şoferi.

Aveti contract de comodat intre intreprindere si proprietarul autoturismului ?
Ati completat foi de parcurs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile cu combustibilul la intreprinderile individuale spopescus spopescus prestez servicii in domeniul ssm (serviciu extern) numai la clienti. Doresc sa stiu daca in baza foilor de parcurs, ordinelor de deplasare si bonurilor de ... (vezi toată discuția)