Perioada de preaviz este solicitata de angajator, si este specificata in contractul individual de munca si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice.Daca angajatorul este de acord sa renunte la preaviz atunci se poate pleca cu "demisie la zi" - nu exista acest termen in codul muncii.
Intr-un singur fel poti beneficia de reducerea programului de munca. Cand te da sefu` afara si iti da preaviz, abia atunci in cele 15 zile poti sa lucrezi doar 4 ore. In rest te duci sa-ti cauti serviciu. Dar primesti salariul intreg. Cel mai des se gasesc aceste dispozitii in Contractul colectiv de munca sau in Regulamentul intern.
In cazul concedierii, în perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Periada de preaviz
Marius01
Am si eu o intrebare: sunt oblogat sa stau program normal la munca in timpul preavizului? Am auzit ca se poate sta si 4 ore din cele 8 pe care le aveam ca ... (vezi toată discuția)