avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general poate fi angajat pensionar cu pensie anticipata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

poate fi angajat pensionar cu pensie anticipata partiala?

Buna ziua ;Poate cineva sa ma lamureasca daca pot angaja cu timp partial de munca un pensionar cu pensie anticipata partiala?
va multumesc si va urez o zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 12:14, 12 Mai 2011
Legea 263/2010 a pensiilor

"Art. 114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
..... b) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parţiale, se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;"

Art. 6
(1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. a) persoanele care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă, inclusiv soldaţii şi gradaţii voluntari;
.......

Deci, va puteti angaja, dar vi se suspenda plata pensiei.
Iar, daca apreciati ca raspunsul a fost prompt si corect, puteti sa multumiti dupa ce l-ati primit.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala si venituri din contract individual de munca Corneliaionescu Corneliaionescu Am 56 ani impliniti si o vechime de 31 ani 3 luni, intrebarea mea este daca ma pensionez partial anticipat in acest an ,mai pot lucra in sistemul privat ?- si ... (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez si sa beneficiez de pensie anticipata? carlaelena carlaelena dupa ce ma pensionez anticipat,pot sa mai lucrez in continuare? (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei anticipate partiale cu salariul in domeniul privat steliancazacu steliancazacu Am pensie partiala anticipata (ordonanta) si lucrez acum angajat in domeniul privat. Conform noului Cod al muncii pot cumula pensia partiala anticipata cu ... (vezi toată discuția)