Buna ziua,
doresc sa ma debransez de la incalzirea centralizata, dar exista o HCL (hotarare consiliu local) care precizeaza ca nici o persoana nu mai poate sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire. Va rog sa imi spuneti daca este legal o asemenea HCL sau cum pot obtine o debransare de la Societatea de Termoficare?
Daca nu mai doriti incalzire la calorifere faceti un proces verbal cu 2 martori ca a-ti scos radiatoarele de pe pozitie si le-ati indepartat din apropierea tevilor verticale, faceti o copie dupa proces verbal si atasati-o unei cereri prin care sa anuntati asociatia de situatia de pe teren.Daca asociatia continua sa va puna in continuare la plata si sa nu tina cont de hotararea dvs. motivand ca nu a-ti facut debransare legala ,bla,bla bla,refuzati plata si asteptati sa va cheme in judecata. Dvs. ve-ti dovedi cu martori ca nu a-ti consumat mai mult decat eventual prin tevile verticale mai multa caldura.Intotdeauna sa tine-ti cont ca trebuie sa platiti atat cat consumati iar faptul ca debransarea nu este facuta legal POATE ve-ti fi amendat sau sanctionat.
@johnpescar
Dv. dati niste sfaturi aici utilizatorilor foarte ciudate.
Cum sa faca, domnule, debransarea cu martori si apoi sa si pretinda sa nu fie pus la plata si sa nu plateasca intretinerea? Pai dv. credeti ca in instanta are valoare o procedura care nu este legala? Ca va avea castig de cauza o persoana care face ce vrea, inclusiv actiuni nelegale?
Mai ganditi-va, cand scrieti pe forum, ca nu suntem totusi in tara lui papura voda, chiar daca unii cred asta!
Eu nu am indicat sa nu plateasca intretinerea in totalitate. Am aratat ca daca renunta la calorifere(indiferent ca acest lucru nu respecta vreo lege) nu mai este obligat sa plateasca ceva (caldura) din moment ce nu consuma acel lucru.
In instanta am indicat ca va castiga sigur daca demonstreaza ca nu a consumat( cu martori). Este vorba de consum real.
Faptul ca el face o actiune( legala sau nu), ramane sa fie sanctionat,amendat etc.(daca va fi de cineva cautat vreodata si intrebat de ce a facut el asa ceva in apartamentul proprietate).Vax.
Debransare
machiavelli
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)