Buna ziua,
doresc sa ma debransez de la incalzirea centralizata, dar exista o HCL (hotarare consiliu local) care precizeaza ca nici o persoana nu mai poate sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire. Va rog sa imi spuneti daca este legal o asemenea HCL sau cum pot obtine o debransare de la Societatea de Termoficare?
Nu e logic cand nu se respecta legea pentru ca toti vrem ca altii s-o respecte, iar noi sa facem ce vrem.
E logic sa respectam intai noi legea si apoi sa pretindem si altora sa faca asta de pe pozitia celui care respecta legea.
"Vax"-ul ala din mesajul dv. nu este logic. Asa sa stiti!
cititi cu mare atentie acea HCL...de obicei prin aceste HCL-uri se interzice "debransarea" , dar in cazul dumneavoastra este vorba despre o "deconectare" si nu "debransare"....( debransarea se refera la un intreag imobil tip condominiu iar deconectarea la un apartament din imobil- legea 325/2006 , sectiunea a5a,art 30), deci daca in HCL nu se face referire la deconectare din punct de vedere legal aveti dreptul sa renuntati la incalzirea centralizata
Vad ca nimeni nu stie nimic. Sau nimeni nu raspunde.
Ideea este ca Societatea de Termoficare nu imi accepta cererea de debransare din cauza Hotararii CL. Ce pasi ar trebui sa fac? Sunt obligat sa dau in judecata? Va rog un avocvat poate imi poate spune cum sa procedez!
Faceti, totusi, o cerere catre aceasta societate de termoficare si obtineti un raspuns scris.
Daca acel raspuns este negativ, bazandu-se pe HCL, mergeti in audienta la primar si depuneti un memoriu cu problema dumneavoastra. Obtineti si de acolo un raspuns scris.
Apoi mai vedem. Poate ca pe baza acestor raspunsuri, se poate actiona in instanta, daca se incalca legislatia nationala sau europeana.
Debransare
machiavelli
Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)