avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune, acuzat pe nedrept ! ajutor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune, acuzat pe nedrept ! ajutor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am o problema,am vindut pe site ul okazii, un playsttion 3,unui politist,m am inteles cu el, i am spus ca functioneaza,adica ca se aprindea , intra in meniu,comenzi,internet,darca nu am avut posibilitatea sa il probez cu disc, deoarece nu aveam asa ceva, necesita un disc special de ps3,era scump si nu am cumparat,aparatul il primisem din strainatate de la un amic,i l am trimis, si dupa o zi ma contacteaza si imi spune k nu citeste discurile si ca e defect !! am avut indoieli, dar a ramas sa mai discutam peste o zi sau 2, deoarece eram suer racit,de abia vorbeam,dar el a continuat sa sune ca nebunu,si in plus a licitat pe site la alt produs ,pt a mi acorda calificativ negativ, si a mi face rau !! am mai avutciteva discutii cu el , dar a manifestat o aversiune nefireasa, i am propus sa i dau niste bani pt a repara defectul dar acesta nu a vrut !! atunci i am spus sa faca ce vrea si el m a denuntat cu inselaciune !! precizez ca el este din vaslui si eu sint din prahova !!! cine are competenta de a ancheta si a judeca aceasta speta !! deja mi a venit citatie sa ma duc la vaslui !!! ajutor !! sfaturi va rog mult de tot !!!
Cel mai recent răspuns: dacodrakon , utilizator 14:02, 12 Februarie 2012
Detineti probe precum ca i-ati propus sa il despagubiti? daca da, ar trebui sa veniti cu aceste probe. Competenta este una alternativa, fie la locul savarsirii infractiunii, fie la organele competente de la domiciliul persoanei vatamate, fie de la domiciliul faptuitorului.Plangerea gresit indreptata se trimite la organul competent, potrivit art. 285 Cod pr. penala.
Art 30 din Codul de procedura penala, prevede competenta pentru infractiunile savarsite in tara .
Competenta dupa teritoriu este determinata de:
locul unde a fost savarsita infractiunea;
locul unde a fost prins faptuitorul;
locul unde locuieste faptuitorul;
locul unde locuieste persoana vatamata;




Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters181996, utilizator
O intrebare care ar transpare din relatarile user-ului ar fi :

Daca acesta cunostea ca play-station-ul este de buna calitate si functioneaza , de ce a propus politistului bani pentru a remedia defectul , aratat de client ?
Da, buna intrebare.Probabil pentru ca neavand posibilitatea de a-l proba cu disc, a admis ipoteza nefunctionarii aparatului.Ideea este sa nu-i fi garantat ca functioneaza si de fapt sa nu functioneze, fiindca aici ar fi inselaciunea, in opinia mea.Dar ...cred ca totul e greu de probat in lipsa unor inscrisuri sau inregistrari sau a altor mijloace de proba.Acesta este riscul acestor licitatii, ca nu stii niciodata ce cumperi, indiferent cum iti este prezentat un produs.Si mai cred ca oricine apeleaza la acest gen de ,,cumparaturi" pana la urma isi asuma riscul.
Unde a avut loc predarea aparatului?Competenta teritoariala va fi data de acest loc.
dacodrakon a scris:

[...] i l am trimis [...] precizez ca el este din vaslui si eu sint din prahova !!! [...]

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Amenintari de la client razvanenache81 razvanenache81 Buna ziua,am vandut pe [EDITAT] un site de vanzari-cumparari o placa video functionala pe care clientul a primit-o prin colet postal la data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau frauda ?!? tabooo tabooo Tin sa mentionez ca sunt utilizatorul siteului de licitatii binecunosctu okazii iar de curand am licitat pentru un telefon. Toate bune si frumoase pana cand am ... (vezi toată discuția)