avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in preaviz ne cheama la munca 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in preaviz ne cheama la munca 12 ore

sunt in preaviz de 5 zile ,ieri nea zis sa venim azi la 12 ore si ca sunt obligatori,sunt platite orele suplimentare in preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 13 Mai 2011
In preaviz , timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. ... de asemenea, munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident.

Daca va dati acceptul sa efectuati ore suplimentare in preaviz, atunci acestea se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Munca suplimentara mario0145 mario0145 este legal sa muncesc peste 250 de ore lunar?am programul de 12 cu 24 (vezi toată discuția)
Orele suplimentare maritica balan maritica balan buna ziua ! sunt angajata cu CM partial 4ore/zi la o firma , in perioada cand colegu a fost in CO am stat 8 ore /zi deoarece suntem doar 2 oameni unu cu ... (vezi toată discuția)