avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz succesiune

X si Y au fost casatoriti, au divortat si au facut partajul. Au impreuna un copil, A.
A este casatorit cu B si au un copil, Z.

Moare X, se face succesiunea, A fiind unic mostenitor.
Moare A, se face succesiunea, mostenitori fiind B (sotul supravietuitor) si Z (copilul).
Moare Y...

Intrebare: care sunt mostenitorii lui Y?

1. Doar Z, ca descendent;
2. B si Z, ca mostenitori ai lui A.
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 09:59, 16 Mai 2011
Rapunsul corect cred ca este: 1.
B nu este ruda cu Y.
B Mosteneste doar bunurile comune cu A.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Z vine la mostenirea lui Y in locul parintelui sau predecedat si culege ce i-ar fi revenit acestuia daca traia.
daca X si Y se recasatoresc cu C respectiv D si au fiecare din noua casatorie descendenti ,atunci mostenitori descendenti existenti au drepturi la masa succesorala. In cazul in care acestia nu mai au descendenti recunoscuti,Z este singurul mostenitor al celor doi defuncti . B nu are dreptul la mostenire numai daca X,Ysau A lasa prin testament lui B din masa succesorala( B nu este ruda de gradul I in linie descendenta, este ruda prin alianta)
Ptr. cazul Y fara alti descendenti mostenitorul este Z
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)