avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare CASMB
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare CASMB

Buna ziua,

As dori sfatul dvs intr-o chestiune, pentru ca nu reusesc sa ii dau de cap!

Sunt destul de bulversata in legatura cu articolul 259 alin 7 al Legii 95/2006 pentru ca am gasit 2 variante ale acestui articol de Lege pe Internet, respectiv varianta cu "plata obligatiilor de catre asigurati pe ultimii 5 ani" precum si varianta mai noua, din Luna Aprilie 2011, cu plata obligatiilor de catre Asigurati pe ultimele 6 luni si mai nou se pare ca exista un proiect de Lege care a iesit din Comisia de Sanatate in Luna Aprilie cu plata la valoarea a 1/3 din salariul minim pe tara raportat la ultimele 6 luni ce urmeaza sa fie luat in discutie de cele 2 Camere ale Parlamentului.

As dori sa ma lamuriti daca se poate in privinta variantei reale de calcul pentru cei care beneficiaza de Ajutor Social, pentru ca am un caz de Ajutor Social in familie.

Practic bunica mea beneficiaza din Luna Aprilie 2011 de Ajutor Social cfm Legii 416/2001 si este scutita cfm acestei Legi de Plata Contributiilor la Fondul de Sanatate.

Totusi, mergand la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti am ramas stupefiata in legatura cu faptul ca, desi bunica mea NU A INREGISTRAT NICI UN FEL DE VENITURI in ultimii 5 ani, nici din pensii, nici de alta natura, fapt dovedit cu Adeverinte de la Administratia Financiara si in acelasi timp beneficind din Luna Aprilie 2011 de Ajutor Social cfm Legii 416/2001, i-au comunicat ca este necesar sa plateasca RETROACTIV contributia la Fondul de Sanatate pe ultimii 5 ani pentru a deveni Asigurat si a beneficia de serviciile unui medic de familie!

As dori sa stiu care din variantele articolului mai sus mentionat, respectiv art. 259 aliniatul 7 din Legea 95/2006 este cea in vigoare in prezent,cea cu 6 luni s-au cea cu 5 ani.

Mentionez suplimentar ca art. 259 aliniatul 7 din Legea 95/2006 a Sanatatii se refera la persoanele care nu au mai detinut pana la momentul cererii catre Asigurator capacitatea de Asigurat la CASMB sau la alta casa de asigurari de Sanatate!

Astept raspunsurile voastre!
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Ajutor social ninasave ninasave Daca sotul meu beneficiaza de ajutor social si este asigurat la sanatate pot fi si eu ,sotia lui ,asigurata ? Pana in luna aprilie am fost asigurata cand am ... (vezi toată discuția)
Cass pentru persoana fara venituri mariacoman mariacoman buna ziua. intrebarea mea este : din august 2009 nu beneficiez de nici un venit, nici somaj nici ajutor social, deci implicit nu mai am asigurare medicala. la ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pentru persoane fara venit AdiLutas AdiLutas Buna ziua, Imi puteti spune daca o persoana care nu are un serviciu si nici un fel de venit este obligata sa plateasca asigurare de sanatate? (vezi toată discuția)