avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desfasurare proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desfasurare proces

Buna ziua,

A dori sa stiu in cazul in care paratul dintr-un proces nu e de gasit si nu se prezinta exista un nr maxim de infatisari la care este chemat?Cum se desfasoara?dupa cate citari se poate pronunta verdictul?

Va multumesc
Vera
v
Cel mai recent răspuns: clucer , utilizator 04:54, 19 Mai 2011
Paratul nu se prezinta sau nu e de gasit?
Totul depinde de judecator.In orice caz, ati depus toate diligentele pentru a indica o adresa corecta?
Respectivul parat poate s-a mutat, poate are acelasi domiciliu, dar are resedinta in alta parte(deosebirea intre domiciliu si resedinta fiind aceea ca resedinta este o locuinta secundara, unde ar putea sa stea respectivul. Domiciliul este locuinta principala)
Detaliati situatia cu privire la domiciliul paratului.
Domiciliul sau este cunoscut sau necunoscut ?

In principiu , procesul dureaza pana se administreaza toate probatoriile , in functie si de indeplinirea procedurii de citare cu acesta.
Va multumesc
Ceea ce stim este ca paratul a fost cautat la adresa din contract pentru a lamuri situatia amiabil unde i-a fost trimisa si notificare dar datorita faptului ca la acea adresa nu mai locuieste si nu cred ca a locuit vreodata, doar a fost proprietar probabil,nu am mai putut da de el, ceea ce ne obliga sa deschidem proces pentru a rezilia antecontractul nerespectat.
Am incercat sa il gasim dar peste tot este inregistrat cu acea adresa. Credem ca avand diferite probleme, in buletin nu are adresa unde locuieste de fapt si mereu se muta si sta cu chirie in diferite locatii pentru a nu fi gasit de cine nu trebuie.
De aceea ne intereseaza cat ar dura un proces in care paratul nu se prezinta dn diferite motive adica mai precis de cate ori trebuie citat?

Va multumesc
Vera

D-voastra trebuie sa depuneti toate diligentele, pentru a da de urma respectivului, pentruca altfel instanta, va respinge actiunea. Incercati la serviciul evidenta populatiei, dati anunturi in ziare de larg tiraj , prin care il chemati in judecata pe......., cu domiciliul necunoscut.
Aceste anunturi, impreuna cu adresa catre evidenta populatiei(chiar daca va raspunde negativ) le anexati la dosarul cauzei, pt. a vedea instanta, ca ati depus toate eforturile pentru a-l gasi.
Instanta are obligatia sa staruie pt.aflarea adevarului dar nu se poate(si nici nu o face)sa se substituie d-voastra(si nu numai) in sensul de a-l cauta pe parat.
Va va respinge actiunea.
Va multumesc pentru raspuns
Dupa cum v-am spus noi am trimis notificari in acest sens si la domiciliul din buletin si la politia,primaria din localitate pentru a reusi sa il contactam dar fara succes .am primit raspuns cum ca este persoana necunoscuta la adresa respectiv.

Toate aceste demersuri trebuie facute prin avocat sau sunt posibile si direct, doar ca persoana fizica, sa primim informatii de la servicul evidenta populatiei sau de la alte institutii?

va multumesc
Vera

Alte discuții în legătură

Intentare partaj persoana domiciuliu necunoscut VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! As vrea sa stiu cum procedeaza instanta in cazul intentarii unui proces de partaj, daca sotul nu sta in fapt la adresa mentionata in C.I. si nu vrea ... (vezi toată discuția)
Divort-citarea paratului Borza Borza Buna . Am o intrebare: la primul termen s-a dispus conformarea din partea reclamantului sa faca dovada ca paratul locuieste la adresa citata(art.616 ind.1 Cod ... (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)