avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare/cumparare intre 2 persoane cu domicilii in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare/cumparare intre 2 persoane cu domicilii in strainatate

Care este procedura de vanzare a unui imobil ,intre doua persoane de cetatenie romana, una aflata in Italia si una in Grecia fara a fi necesara deplasarea celor doua in Romania? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:45, 14 Mai 2011
Prin mandatari cu procura speciala (ce sa vanda si la ce pret / ce sa cumpere) si autentica.
Fiecare dintre cele doua persoane sa imputerniceasca pe cineva pentru a indeplini toate formalitatile si a perfecta contractul de vanzare cumparare prin procuri de vanzare, respectiv cumparare, in care vor fi specificate toate datele de identificare ale imobilului. Procura se face la reprezentanta diplomatica a tarii noastre in tarile respective sau, daca este intocmita la notar, va necesita aplicarea apostilei prevazuta de Conventia de la Haga, urmand ca in Romania sa fie tradusa si legalizata in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire spania lucianlaw lucianlaw am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)