buna ziua.
am si eu o intrebare. fiind plecat mult timp de acasa, uneori chiar din tara, am primit o invitatie de la biroul politiei rutiere in care mi se spunea sa ma prezint in data de 10.05.2011 cu cartea de identitate si permisul de conducere . am ajuns acasa pe data de 13.05 si gasind invitatia m'am prezentat la politie conform acesteia. acolo am aflat ca fusesem sanctionat in data de 28.03. cu amenda si puncte penalizare , ca am cumulat 16 puncte si trebuie sa predau permisul pentru suspendare pana la data de 20.05 2011. mentionez ca eu nu am cunostiinta de aceasta sanctiune, acel proces verbal nu s-a facut in prezenta mea si un lucru care ma pune pe ganduri, CNP-ul care e scris in decizia de suspendare a permisului pe care am primit-o cand m-am prezentat la politie este gresit. pot in vreun fel sa contest aceasta decizie avand in vedere faptul ca eu am aflat de aceasta in data de 13.05.2011 iar de procesul verbal in baza caruia a fost emisa nu am cunostiinta?
Da, faceti o plangere impotriva deciziei si sa va prezinte p-v. in baza carui ati fost sactionat. Aratati ca la data respectiva nici nu erati in tara, Aratati ca nu aveti cunostinta de p-v de constatare si sactionare a contraventiilor.. Oricum aveti castig de cauza , deoarece ati mentionat ca au trecut un alt CNP nu al Dv... (CNP nu este gresit este al altei persoane asa sa aratati in plangere)..succes...#-o
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal , la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Faceti dovada lipsei dvs din tara la data dresarii procesului verbal si invocati cauza de nulitate relativa prevazuta de art.16 din OG nr.2/2001 in ceea ce priveste neconcord anta CNP-ului.
va multumesc pt informatii si pt incurajari! am spus ca sunt plecat des de acasa nu ca eram plecat la data respectiva ( data procesului verbal) iar de la data cand a fost facut procesul verbal pana acum au trecut 45 de zile, problema e ca eu am aflat abia alaltieri, cand am intrat in posesia invitatiei si am onorat-o. nu cred ca pot face dovada ca am fost plecat din tara la data respectiva dar pot dovedi cu facturi de la hoteluri, bilete de avion ca sunt plecat des de acasa, insa nu la data procesului verbal.
am aflat de incheierea procesului verbal pe data de 13 mai cand am sosit acasa si pot face proba ca nu eram acasa cu bilet de avion, facturi de la hotelurile unde am stat. nu pot face proba ca eram plecat la data incheierii procesului verbal, adica 28 martie, dar procesul verbal nu s-a incheiat in prezenta mea si nu are semnatura mea pe el, spre deosebire de altele care le am si sunt semnate deoarece obisnuiesc sa-mi asum faptele.