As dori sa intreb , in cazul in care ma intorc in tara cu un titlu de calatorie, unde trebuie sa ma prezint si ce trebuie sa fac pentru am -mi face documentele . Precizez ca pasaportul este expirat si nu mai am certificatul de nastere si buletinul care au fost pierdute .
Mai intai la Primaria de la locul nasterii pentru un duplicat al certificatului de nastere, apoi la serviciul de evidenta a persoanei din localitatea de domiciliu sau cel la care e arondata localitatea d-voastra de domiciliu si apoi la serviciul pasapoarte pentru pasaport.
Cam aceasta e ordinea, nu vi se emite cartea de dentitate fara certificat de nastere si nu vi se emite pasaport fara cartea de identitate.
Actele necesare pentru eliberarea certificatelor duplicat:
• cerere tip;
• actul de identitate ( buletin, carte de identitate, adeverinta de identitate provizorie pentru cetatenii romani cu domiciliul in tara,); pasaportul-pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sau cetatenii straini ale caror acte de stare civila sunt inregistrate in tara; cetatenii care nu au acte de identitate vor fi indrumati mai intai sa solicite eliberarea actului de identitate la Serviciul de evidenta a persoanelor de domiciliu sau Serviciul pasapoarte.
• taxa de timbru extrajudiciar, conform legii,