mentionez ca masina am inscris-o in 07.06.2010 iar taxa am achitat-o in 03.06.2010 , care sunt sansele de recuperare ca am inteles ca dupa februarie 2010 este mai greu de recuperat ?
sansele sunt mari Curtea de la Luxemburg a dat o hotarare recent, care e favorabila celor care au achitat taxele acestea. Va redau un fragment cu precizarea ca o puteti gasi integral pe internet.
"HOTÃRÂREA CURȚII (Camera întâi)
7 aprilie 2011(*)
„Impozite interne – Articolul 110 TFUE – Taxă pe poluare aplicată cu ocazia primei înmatriculări a autovehiculelor – Neutralitatea taxei între autovehiculele de ocazie importate și vehiculele similare aflate deja pe piața națională”
În cauza C 402/09,
având ca obiect o cerere de pronunțare a unei hotărâri preliminare formulată în temeiul articolului 234 CE de Tribunalul Sibiu (România), prin decizia din 18 iunie 2009, primită de Curte la 16 octombrie 2009, în procedura
Ioan Tatu
împotriva
Statului român prin Ministerul Finanțelor și Economiei,
Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu,
Administrației Finanțelor Publice Sibiu,
Administrației Fondului pentru Mediu,
Ministerului Mediului,
CURTEA (Camera întâi),
compusă din domnul A. Tizzano, președinte de cameră, domnii J. J. Kasel, M. Ile¹iè (raportor), E. Levits și M. Safjan, judecători,
avocat general: doamna E. Sharpston,
grefier: doamna R. Șereș, administrator,
având în vedere procedura scrisă și în urma ședinței din 28 octombrie 2010,
luând în considerare observațiile prezentate:
– pentru domnul Tatu, de D. Târșia, avocat;
– pentru guvernul român, de domnul A. Popescu și de doamna E. Gane, în calitate de agenți, precum și de domnul V. Angelescu, în calitate de consilier;
– pentru guvernul ceh, de domnul M. Smolek și de doamna K. Havlíèková, în calitate de agenți;
– pentru Comisia Europeană, de domnul D. Triantafyllou și de doamna L. Bouyon, în calitate de agenți,
după ascultarea concluziilor avocatului general în ședința din 27 ianuarie 2011,
pronunță prezenta
Hotărâre
1 Cererea de pronunțare a unei hotărâri preliminare privește interpretarea articolului 90 CE.
2 Această cerere a fost formulată în cadrul unui litigiu între domnul Tatu, pe de o parte, și Statul român prin Ministerul Finanțelor și Economiei, Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu, Administrația Finanțelor Publice Sibiu, Administrația Fondului pentru Mediu și Ministerul Mediului, pe de altă parte, cu privire la o taxă pe care domnul Tatu a trebuit să o achite cu ocazia înmatriculării unui autovehicul provenit dintr-un alt stat membru"........
Doresc raspuns de la cei care au castigat acest proces la curtea de apel Bacau, daca cine a castigat acest proces la Bacau sa stiu daca sunt sanse . Am inteles ca depinde de la judet la judet, depinde de practicile fiecarei curti de apel.