avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

buna ziua.daca fata are 15 ani si 11 luni si baiatul are 19 ani si au intrtinut relati sexuale si fata a ramas insarcinata dar a fost de akord cu totul si doreste sa isi continue relati ku baiatuldar parinti spun ka se duk la politie sa ma declare la corupere de minori.fata nu doreste sa depuna plangere impotriva mea.ma pot akuza?

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:55, 17 Mai 2011
Fapta nu este infractiune. Pot sa mearga la politie sau la Parchet insa fara efect. Desigur ca Romeo de 19 ani si Julieta de 15 si 11 luni ar trebui sa se gandeasca acum CE vor da de MANCARE unui copil, CUM il vor creste, UNDE s.a.m.d. O multime de intrebari absurde, desigur, cata vreme viitorul luminos vine in intampinarea tinerelor perechi incarcat cu daruri, ca un Mos Craciun bun si iubitor. :thumbup:
Sau poate ca o sa avem doar inca o mama-copil care a ramas fara prea multa scoala si fara posibilitati reale de a se intretinere pe ea si copilul ei pentru ca ... a devenit mama ... si un tata-copil, nefericit ca iubita lui dulce si diafana s-a transformat intr-o sotie uracioasa care "nu-l intelege" si care nu mai merge cu el prin cluburi pentru ca trebuie sa alapteze si are pretentia ca nici el sa nu mearga acolo?
As paria pe varianta secunda.
Nu veti avea probleme din partea parintilor , dar problemele dvs reale vin datorita lipsei de maturitate , dar mai ales pentru viitorul frant a doi tineri , care nu isi imagineaza inca responsabilitatile pe care le incumba nasterea si apoi intretinerea unui copil.
Eu cred ca trebuie sa ganditi mai profund inainte de a crede ca viata este roz , dar mai ales asa va ganditi serios la noul nascut care va veni pe lume.
El , noul nascut , nu trebuie sa sufere , daca va dati seama de acesta.
Ganditi-va bine si luati cele mai bune masuri !
Acum,orice as incerca sa spun despre ce trebuia sau nu facut,este tardiv.Trebuie sa ne concentram asupra prezentului si viitorului.Prim orice mijloace incercati sa convingeti parintii fetei ca aveti intentii serioase cu fica dinsilor,ca ati gresit luati de val,si ca viitorul le va dovedi ca a fost unica clipa necontrolata.
Parintii dvs.ar trebui sa va ajute in acest demers,insistati ca dinsii sa poarte o discutie / intelegere cu parintii fetei,altfel discuta adultii intre ei...ma rog...:luck:


P.S. Intentiile tale care sunt Adrian?
buna ziua.daca fata are 15 ani si 11 luni si baiatul are 19 ani si au intrtinut relati sexuale si fata a ramas insarcinata dar a fost de akord cu totul si doreste sa isi continue relati ku baiatuldar parinti spun ka se duk la politie sa ma declare la corupere de minori.fata nu doreste sa depuna plangere impotriva mea.ma pot akuza?



In acest caz , nu raspunde penal.
Ar raspunde penal numai daca s-ar fi facut propuneri de casatorie , neonorate.
In acasta situatie, poate fi angajata raspunderea penala pentru seductie.Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Exista posibilitatea sa raspunzi penal numai in cazul in care ati avut raporturi/acte sexuale inainte ca ea sa fi implinit varsta de 15 ani.
In aceasta situatie infractiunea s-ar numi "act sexual cu un minor", vezi art. 189 C.pen.

Alte discuții în legătură

Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)