avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

buna ziua.daca fata are 15 ani si 11 luni si baiatul are 19 ani si au intrtinut relati sexuale si fata a ramas insarcinata dar a fost de akord cu totul si doreste sa isi continue relati ku baiatuldar parinti spun ka se duk la politie sa ma declare la corupere de minori.fata nu doreste sa depuna plangere impotriva mea.ma pot akuza?

Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 17:55, 17 Mai 2011
poi tinand cont k o iubesc fffff mult o sa formam o familie. asta e dorinta ei dar sh a mea
@aditzaadrian: Asa sa fie! Sa ne postezi de azi intr-un an ce s-a intamplat cu familia voastra. Numai bine.
Asta e mai mult o intrebare de viata decat de natura penala... pentru ca juridic nu avem sanse reale sa cantarim in ce masura puteti raspunde penal sau nu. Nu stim ce s-a intamplat intre voi si de cand...
La varsta asta a fetei, parintii depun plangere in numele si pentru ea...
Ce spune ea e cu doua taisuri, am mai spus, ca daca se jura si pe luna si pe soare ca a vrut ea sa faca sex si ca va iubeste... poate ca va e favorabil sau, poate, se vede inca odata cat de "vrajita" e. Cu atat mai mult cu cat spuneti ca ea vrea o familie, deci ma tem ca miroase a promisiuni de familie, recte casatorie.

In toate cazurile, nu stiu cat o iubiti, insa daca nici unul dintre dv. nu s-a gandit serios la metode de contraceptie si nu le-a aplicat corespunzator, nu sunteti pregatiti sa faceti sex, darmite sa intemeiati o familie.
O fata la 15 ani nu are vise sa faca sex, nu ii e imperios necesar, nu e mottoul ei cand iese la intalniri... nu e nimic fizic, corpul nu-i spune asta iar mintea viseaza, de regula, la feti frumosi pe cai albi. Ori asta ori are o problema in dezvoltarea ca individ, aici insa depinde de parinti.
Dv., la 19 ani, ma asteptam sa fiti in masura sa vedeti cand o fata face sex ca va iubeste sau face sex ca isi doreste; iar din faptul ca vrea o familie cu dv. reiese clar ca viseaza si astepta fat-frumosul calare pe cal...
Ma mai asteptam si ca dv. sa fi vizionat macar pe youtube filmulete despre banane si prezervative.
Cum asteptarile mele au dat gres, plangerea penala poate fi destul de serioasa, ma tem; dar depinde si cat sunt de seriosi parintii, de cat de implicati sunt, ca apropiati ma tem ca se elimina ca posibilitate.
Si luati acum, macar in al doisprezecelea ceas, o decizie inteleapta.

Imi pare rau de situatia in care sunteti amandoi, insa vorbiti cu parintii ambilor, nici ei chiar nepatati de raspundere si vina...
aditzaadrian a scris:

poi tinand cont k o iubesc fffff mult o sa formam o familie. asta e dorinta ei dar sh a mea


buna ziua.daca fata are 15 ani si 11 luni si baiatul are 19 ani si au intrtinut relati sexuale si fata a ramas insarcinata dar a fost de akord cu totul si doreste sa isi continue relati ku baiatuldar parinti spun ka se duk la politie sa ma declare la corupere de minori.fata nu doreste sa depuna plangere impotriva mea.ma pot akuza?





Parintii fetei-in primul rand, daca sunt cu capul pe umeri, macar acum, in al 12-lea ceas, ar face bine sa le ofere copiilor-fiicei lor in primul rand, o mana de ajutor...si nu sa le distruga "viitorul" si asa "hazardat"...

Nimeni nu poate sti, in acest moment, daca acesti tineri, au gresit, sau nu au gresit...un copil vine pe lume atunci cand trebuie sa vina...daca parintii acestui viitor copil au gresit/vor gresi, nu-i nimic, au ocazia sa invete.Mai bine acum decat peste 20 de ani...iar "bunicii" ar trebui sa fie fericiti...vor avea ocazia sa se bucure cat mai mult (din restul vietii care le-a mai ramas) crescandu-si nepotii (sau retraindu-si copilaria...alaturi de acestia).

Daca viitorii "bunici" nu vor dori sa se implice in sens constructiv in viata deja...aleasa de copii lor, ci doar distructiv (plangere penala, amenintari, separari etc.) la randul lor, vor suporta consecintele acestor fapte (nu vreau sa ma gandesc la tragedii...).

Sa nu uitam...raul este facut iar un copil este "pe drum"/"drumuri"...de fapt daca stam sa privim realitatea, trei copii sunt pe drumuri...iar cei trei copii (parintii foarte tineri si viitorul lor copil) isi doresc, sa traiasca aceasta iubire-impreuna, sa intemeieze o familie.

Ideea in sine imi pare a "suna", in primul rand, a "responsabilitate" (prefer sa nu privesc aspectele negative ale situatiei-au facut-o colegii mei anterior) iar daca vom cauta vinovati, pana ii vom gasi si le vom stabili si "cota procentuala din vina", se va naste "copilul copiilor"...cum, unde, in ce conditii nu mai conteaza, pentru ca, cei care trebuie sa il ajute pe acest copil/pe parintii-copii, sunt prea ocupati cu plangerile penale.Trist...

Interventia DGASPC-ului in aceasta situatie, pentru ajutarea si sprijinirea "tinerilor parinti" si nu pentru "sanctionarea lor"-ii va sanctiona viata destul...ar fi chiar o necesitate.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cât de legale sunt relaţiile sexuale şi non-sexuale cu minori/minore? doresc lămuriri legate de art. 220 noul cod penal Virginul Virginul Am citit [b]Art. 220 Noul Cod Penal[/b] plus întrebările altora pe acest forum şi am înteles că poţi face sex LEGAL cu persoane peste 15 ani, atâta timp ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)