avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din noul cod al munci
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din noul cod al munci

Sunt interesat sa stiu conform nouluisau vechiului cod al munci pot fi obligat sa primesc salariu intr-un cont bancar, compania spunand ca altfel nu pot lua salariu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 15 Mai 2011
Poate e o procedura interna? Nu e stipulat in lege asa ceva.
In noul cod al muncii se precizeaza ca salariul poate fi virat si intr-un cont bancar.
velda a scris:

Sunt interesat sa stiu conform nouluisau vechiului cod al munci pot fi obligat sa primesc salariu intr-un cont bancar, compania spunand ca altfel nu pot lua salariu?
multumesc

Art.161 (2) din Codul Muncii prevede ca, plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Prin urmare, nu este obligatorie plata salariului prin virament nbancar.
rectific,pot fi obligat sa primesc salariu numai in cont bancar,deoarece compania cica numai asa plateste salariu altfel..nu..si aici faceam referire la codul munci..pot ataca aceasta decizie a companie de a ma obliga sa primesc salariu numai in cont cand eu cunosc si alte modalitati....multumesc
O puteti ataca in instanta aceasta decizie a angajatorului ... asa cum am spus mai sus plata prin virament nu este obligatorie
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului la data stabilita in contract cornelia alina cornelia alina Sunt angajata la o asociatie din data de 07.01.2011 si lucrez pe un proiect european.In contractul de munca este stipulat faptul ca plata salariului se face in ... (vezi toată discuția)
Plata salar numerar coco250803 coco250803 Vreau sa fac o cerere institutiei unde lucrez pentru a-mi primi salariul in numerar,si as dori sa stiu ce legi sa invoc in aceasta.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Plata salariului in numerar,fara a fi obligat sa am cont la banca emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Am rugaminte al advs. sa-mi spuneti dac apot primi salariu in numerar(in mana) fara a avea un cont deschis la o banca. Daca da,care este ... (vezi toată discuția)