cum pot afla daca ultimul parinte care a decedat, fiind 2 mostenitori, are disponibil in conturi bancare ( mentionez ca nu am nici o cunostiinta - nu mi se comunica nimic) ?
Art 113 din OUG 99/2006, prevede modalitatile prin care vi se pot oferi informatii despre un client al bancii.
Conform lit. a) si d) din acest articol, informatiile care tin de natura secretului bancar (incluzand aici si informatii daca o anumita persoana detine conturi in banca) nu pot fi comunicate decat:
-la solicitarea titularului de cont sau a mostenitorilor acestuia, inclusiv a reprezentantilor legali si/sau statutari,
- cu acordul expres al acestora,
- la solicitarea scrisa a sotului titularului de cont, atunci cand face dovada ca a introdus in instanta o cerere de impartire a bunurilor comune
- la solicitarea instantei
Deci, daca ati dezbatut succesiunea si sunteti mostenitor va puteti adresa bancii cu o cerere insotita de documente doveditoare, sau, o alta metoda, sa va adresati instantei cu o cerere in acest sens.
Daca pana sa decedeze titularul, celalalt avea drept de semnatura la contul bancar, alaturi de titular, putea scoate banii din cont , lasand acolo doar suma minima necesara ca sa nu se lichideze contul, atunci nu va mai ramane mare lucru.
george se referea la celalalt mostenitor, nu celalalt parinte.
@ marga, aveti nevoie de certificatul de mostenitor, in baza lui obtineti informatii. poate gasiti ceva extrase de cont, sa nu intrebati din banca in banca.
Succesiune
iancupaul
Buna ziua. Cum pot afla cati bani avea tatal meu in cont la data decesului, avand in vedere ca sora mea vitrega era imputernicita sa scoata bani si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)