avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... daca am rezolvat prin mediere si s-a incheiat procesul ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

daca am rezolvat prin mediere si s-a incheiat procesul ma mai tem de apel si recurs?

am rezolvat la prima instanta prin mediere un caz de iesire din indiviziune.adica am mers ambele parti am declarat ca sintem de acord cu ce am scris in acordul de mediere si in pv,etc si pe net scrie..conf art.271CPC...ia act si consfinteste invoiala partilor conf.acordului de mediere..etc.etc.Executorie.
in baza art.63 mi se restituie taxa de timbru.

mai ma tem ca pe sentinta va scrie ca se poate face apel si recurs?
de unde o sa iau taxa de timbru??
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 14:46, 16 Mai 2011

Legea 192/2006
Art. 62. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanţele judecătoreşti sau arbitrale va fi suspendată la cererea părţilor, în condiţiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă.
(2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfăşurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere.
(3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.
Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă.
Cel mai bine este si o autentificare notariala a contractului de mediere.
nu va suparati dar nu am inteles.ma pot astepta la belele,sau nu?
Categoric NU

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă.
(2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.

(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.
multumesc mult pentru raspuns,domnule Catalin.:)
In plus, partea adversa poate denunta contractul de mediere, unilateral, si atunci actiunea se va repune pe rol. Acest lucru inseamna insa ca partea adversa sa anunte faptul ca nu mai mentine contractul de mediere. Din aceasta cauza v-am spus ca este bine sa mergeti sa autentificati respectivul contract.

Alte discuții în legătură

Evaluare masa succesorala STEFANY_CRYS STEFANY_CRYS Buna ziua, Spuneti-mi va rog dupa ce ma pot orienta pentru evaluarea provizorie a masei succesorale solicitata in instanta? Inteleg ca nu trebuie facuta de un ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! In conditiile in care am facut recurs in procesul de partaj pe care il am pe rol ,a fost respins ca fiind nefondat,(nu vreau sa mai continui cu ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj judiciar sivik sivik Bună ziua, Întrebare: Într-un proces de partaj judiciar sunt suficiente întâmpinările trimise de pârâți privind situația terenului ... (vezi toată discuția)