avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abuz din partea supermarketelor?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abuz din partea supermarketelor?

Unele supermarketuri dar si alte organizatii lanseaza fel de fel de carduri de reduceri pentur a fideliza clientii. As dori sa stiu daca atunci cand cer date precum CNP sau/si serie buletin nu constituie un abuz sau daca e sau nu legal. Este moral din partea lor strangerea de informatii cu caracter personal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 11:17, 17 Mai 2011
Nimeni nu va obliga sa solicitati emiterea unor astfel de carduri.
Daca vreti sa beneficiati de anumite facilitati comerciale si dati aceste date , este alegerea dvs , deci nu vi se impune sa procedati astfel.
Daca sunt operatori de date cu caracter personal, inscrisi la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Persona si v-ati dat acordul scris cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal conform Legii nr.677/2001, este normal sa va prelucreze datele.


Multumesc mult pentru raspunsuri, mai ales pentru ultimul care este foarte bine fundamentat.
Dar in cazul contrar, in care acel hypermarket nu este inregistrat ce autoritate ar trebui sa se sesizeze si cum pot fi sanctionati. Mentionez ca nici acordul in scris nu este cerut de catre acesti comercianti.

Stiu, pare ca as fi pornit impotriva lor foarte tare. Nu e asa, doar ca nu mi se pare o practica comerciala corecta ca pentru o reducere sa imi cunoasca cineva CNP-ul si seria de buletin, mai ales in cazul in care consider ca nu e necesara o astfel de masura.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
OvidiuIamandi, utilizator
Dupa cum ati scris si dvs.
Mentionez ca nici acordul in scris nu este cerut de catre acesti comercianti.


Daca nu exista acea prevedere expresa conform Legii nr.677/2001, nu au voie sa va prelucreze datele cu caracter personal.

Faceti o copie dupa acordul incheiat si o trimiteti anexat la reclamatia facuta catre Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii privind protectia datelor adriana0814 adriana0814 Buna ziua, sunt administrator la o societate comerciala care poate desfasura si Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate date cv Bianca Radulescu Bianca Radulescu Buna ziua, Vreau sa stiu daca este legal sa-i dam sa completeze la angajare unei persoane o declaratie pe propria raspundere in care sa fie de acord cu ... (vezi toată discuția)
Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)