avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sunt operator de date cu caracter personal daca am ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sunt operator de date cu caracter personal daca am incheiate contracte de arenda?

Buna ziua!

Un SRL care detine o ferma zootehnica este operator de date cu caracter personal?

a) firma are salariati si solicita acestora la angajare datele de identificare si familiale, conform legii
b) firma are incheiate cca. 80 de contracte de arenda cu persoane fizice
c) firma angajeaza ocazional zilieri carora le cere datele personale, conform legii.

Din informatiile prezentate pe site-ul www.dataprotection.ro nu prea am inteles nimic...

"Operatorul de date cu caracter personal este persoana fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat care stabileşte scopul şi mijloacele prelucrării. Aceasta înseamnă că operatorul a decis să prelucreze date cu caracter personal prin anumite operaţiuni, efectuate prin mijloace automate, precum şi prin alte mijloace decât cele automate.

....

Pentru ca o prelucrare să intre sub incidenţa prevederilor Legii nr. 677/2001 este necesar ca ea să se desfăşoare în cadrul unui sistem de evidenţă. Prin sistem de evidenţă se înţelege o colecţie de date, structurată potrivit unor criterii, criterii pe baza cărora datele pot fi accesate (de exemplu pe criteriul alfabetic).
"

Contractele de arenda le tinem ordonate alfabetic, dupa numele arendatorului. La fel si contractele de munca, dupa numele salariatului...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cpatenta , utilizator 11:43, 17 Mai 2011
Parerea mea este ca sunteti sub incidenta legii nr. 677/2001 si ar trebui sa notificati agentiei nationale.
Deci toate societatile care au angajati cu contracte de munca intra sub incidenta legii 677/2001 si trebuie sa notifice agentiei nationale?
Tot cautand pe site-ul dataprotection.ro am gasit Decizia 100/2007
[ link extern ]
care zice:

Art. 1
Notificarea prelucrării datelor cu caracter personal nu este necesară în următoarele cazuri:
a) când prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuată de compartimentele/persoanele competente ale entităţilor de drept public şi privat, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege, pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii proprii curente de gestiune economico - financiară şi administrativă;

Contractele noastre de munca si contractele de arenda nu ar intra aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod de operator tudor9 tudor9 Buna ziua, Am o nelamurire cu privirea atribuiri codului de operator baze de date. Astfel, va rog sa-mi spuneti, in masura in care cunoasteti, ce organism ... (vezi toată discuția)
Înregistrare operator de date cu caracter personal elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună ziua, Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Aş ... (vezi toată discuția)
Prelucrarea datelor cu caract personal cnf 677/2001 OANA GORAN OANA GORAN conform lg 677/2001 e) operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, ... (vezi toată discuția)