avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt anonim
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt anonim

acum cateva zile la sectia de politie din localitatea unde locuiesc,s-a primit un plic de la un ANONIM spunand ca eu impreuna cu alti 3 baieti acum 5 ani mai exact in 2007,am intrat intr-un apartament si am fi luat nu stiu ce bunuri.Lucru pe care nici unul dintr noi nu a facut lucrul acesta !!
As vrea sa stiu ce este de fcut intr-un asemenea caz si cata credibilitate are un plic trimis de un anonim !!!:(:(:(
Cel mai recent răspuns: lentzy , utilizator 12:47, 19 Mai 2011
din punctul meu de vedere respectivul plic nu are nici un fel de valoare. toate afirmatiile trebuie probate ori, din 2007 e aproape imposibil.
Spuneti-le ca singurul lucru care s-a intamplat cand ati intrat intr-un apartament necunoscut in 2007 a fost sa uitati acolo un portofel cu 10000 de euro. :))
aia da BX dar printr-o chestie de asta cred ca poti face naiba puscarie nevinovat.
As vrea cat mai multe sfaturi in privinta denuntului anonim !!!
Denuntul anonim face parte din sesizarile susceptibile de a incepe o cercetare penala.
Adica in baza acestuia se poate incepe culegerea de indicii, probe.
Asteptati-va sa fiti chemat la politie.
Bafta!
fryke_bogdan a scris:

aia da BX dar printr-o chestie de asta cred ca poti face naiba puscarie nevinovat.
As vrea cat mai multe sfaturi in privinta denuntului anonim !!!

Nu, pentru ca am specificat "intr-un apartament", nu "in acel apartament" (si s-ar fi aplicat gluma doar daca ati fi primit plicul direct, nu prin politie).
Este posibil sa fiti chemat, dar nu cred ca se va lasa mai mult decat cu acea vizita pana la sediu si niste intrebari generale.
Pentru asa ceva este necesara strangerea de probe, iar dupa atata timp e foarte improbabil sa se poata asta.

Alte discuții în legătură

Valoarea juridica a anonimelor alexandrian2011 alexandrian2011 Buna ziua, Un fost partener de afaceri, a facut o plangere penala impotriva mea.Am fost audiat (declaratie etc.),dar dupa un timp am fost chemat din ... (vezi toată discuția)
Furt de curent electric whitepigeon18 whitepigeon18 Cunosc pe cineva care fura curent, cum as putea face o reclamatie ANONIMA, unde? ptr ca am fost aici in zona la un sediu si am facut o sesizare dar pana acum ... (vezi toată discuția)
Denunt anonim la dna Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Ce sanse are un denunt anonim sa declanseze sesizarea din oficiu a DNA, in conditiile in care exista pe site-ul oficial un formular pt. denunt dar care ... (vezi toată discuția)