avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de curent electric
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de curent electric

Cunosc pe cineva care fura curent, cum as putea face o reclamatie ANONIMA, unde? ptr ca am fost aici in zona la un sediu si am facut o sesizare dar pana acum nu s-a miscat nimic, as vrea sa vina cineva din afara localitatii care sa controleze dar pe site-ul firmei pot face o reclamatie doar daca imi spun datele, si eu vreau anonima. As putea merge la politie ptr aceasta reclamatie si sa fie si anonima ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:28, 21 Februarie 2023
Daca o faceti din razbunare mai bine renuntati,daca o faceti din spirit civic,ceea ce cred ca nu este cazul,faceti oficial.
E asa usor sa facem rau si sa ne ascundem dupa deget!
In cazul memoriilor anonime nu o sa va ia nimeni in seama. Daca aveti cunostinta despre furt si doriti sa-l reclamati asumati-va responsabilitatea si declinati-va identitatea.
In plus, aveti si o obligatie legala ca, in cazul in care aveti cunostinta despre comiterea unei infractiuni, sa sesizati de indata organele de cercetare penala.
Da, am inteles, nu vreau sa o fac din razbunare, din contra, chestia cu ANONIM este pentru ca sunt printre singurele persoane care au cunostinta de cauza si nu vreau sa creez discutii neplacute, iar partea cu mersul la politie, aici in zona parca ar fii toti mana in mana, faci azi o plangere, iar maine daca mergi sa intrebi de ea (de plangere) nimeni nu stie nimic si nu face nimic, de aceea am intrebat ptr ca nu stiam sigur daca se poate face si la politie. Sunt cetatean ca toti ceilalti, si eu platesc taxe si impozite, si pentru asta nu trebuie sa fur ca sa ma "lafai" in caldura, fiecare ar trebui sa se intinda cat ii este plapuma. Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
whitepigeon18, utilizator
Este dreptul dvs. sa faceti plangere penala la politie.Fapta constituie infractiune si se vor lua masurile de rigoare.Dar nu se poate face un denunt anonim pt ca...trebuie semnat...
Este dreptul dvs. sa faceti plangere penala la politie


O precizare doar . Puteti face doar denunt , nu plangere , intrucat dvs. personal nu v-a cauzat nicio paguba. Acesta trebuie sa contina numele , prenumele , calitatea si domiciliul dvs.
De asemenea trebuie sa va asigurati ca furtul despre care spuneti este real , in caz contrar riscati sa fiti dvs. cercetat pt. comiterea infractiunii de denunt calomnios.

Alte discuții în legătură

Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)
Furt curent! marian41 marian41 Cineva mi-a facut un rau foarte mare! Si m-am hotarat sa ii raspund cu aceasi moneda. Persoana respectiva fura curent cu o instalatie improvizata de la firida! ... (vezi toată discuția)
Curent de pe casa scarii folosit de proprietarii mansardelor pikialina pikialina as vrea sa va prezint situatia din scara unde noi avem un apartament de proprietate la et 5 sa construit un alt etaj si mansarda si in timpul lucrarilor ... (vezi toată discuția)