avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... curent de pe casa scarii folosit de proprietarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

curent de pe casa scarii folosit de proprietarii mansardelor

as vrea sa va prezint situatia din scara unde noi avem un apartament de proprietate la et 5 sa construit un alt etaj si mansarda si in timpul lucrarilor curentul a fost luat de pe casa scarii dar acum ca deja s-au mutat pers curentul este luat tot de acolo.aceasta nu este un furt vazand ca curentul pe scara il platim noi toti ,administratorul nu zice nimic pt ca a fost mituit de firma de constructii. noi nu am semnat ca suntem de acord cu construirea mansardei putem sa facem reclamatie si pt curent cui trebuie sa ma adresez pt a remedia situatia care tine de aproape un an
Cel mai recent răspuns: pikialina , utilizator 10:03, 23 Aprilie 2009
Buna ziua.Da poate fi retinuta comiterea infractiunii de furt in dauna asociatiei de proprietari care achita energia electrica consumata.Plangerea trebuie sa o adresati organelor de politie sau procuratura. Cat priveste acordul si aici este o problema, caci pentru a se putea face mansardare, trebuie indeplinite, in ordine, obligatoriu, mai multe conditii: acordul tuturor proprietarilor, inclusiv cu privire la conditiile financiare de inchiriere, vanzare sau concesionare in baza unei analize financiare; scoaterea din indiviziune si stabilirea regimului juridic al spatiului supus mansardarii; aprobare de la proiectantul cladirii, pe baza de proiect tehnic sau, daca acesta nu mai exista, intocmirea unui nou Plan tehnic al cladirii, de o persoana specializata si autorizata in baza unei expertize tehnice, urmata de Proiectul mansardarii; aprobarea Proiectului, de catre Primarie, in scopul autorizarii constructiei si obtinerii Certificatului de Urbanism; executia sa fie facuta de o societate de constructii cu experienta in astfel de lucrari; existenta unei asigurari atat pentru constructia mansardei, cat si pentru restul cladirii.In opinia mea cel mai bine ar fi sa contactati un avocat
Furtul de energie electrica reprezinta o infractiune de furt calificat . Ceea ce puteti face este sa va constituiti u n gru p de mai multi vecini, care sa mergeti cu o sesizare la administratorul imobilului. In cazul in care acesta nu doreste sa se implice, faceti un denunt la politie.
Va multumesc pt raspunsul prompt dar in ceea ce priveste mansardarea firma constructoare nu a avut niciodata aprobare de la primarie pt a construi dar in ciuda acestui lucru nu stiu cum au reusit sa traga gazul, apa vazand ca pt fiecare contract in parte trebuie contractul de vnzare-cumparare sau alt act care atesta modul de folosinta al imobilului dar daca ei au constuit fara autorizatii cum au putut sa faca o intabulare si dupa un contract de v-c. va multumesc si ma scuzati pt intrebari poate sunt sacaitoare
Daca lucrurile stau asa cum le prezentati depuneti o reclamatie la primarie si repet recomandarea angajati un avocat care dupa ce va studia documentele la care va avea acces va recomanda ce este de facut(plangere penala pentru fals si uz de fals etc)
pikialina a scris:

... timpul lucrarilor curentul a fost luat de pe casa scarii dar acum ca deja s-au mutat pers curentul este luat tot de acolo.aceasta nu este un furt vazand ca curentul pe scara il platim noi toti.....

Faceti o contestatie la suma de plata in termen de 10 zile de la afisarea listeilor (asa cum prevede legea). Cereti explicatiii la suma de plata pentru energie electrica si trebuie sa primiti raspuns in 7 zile. E posibil ca cei de la mansarda sa-si plateasca energia electrica si dv sa platiti tot atat cat plateati si inainte de mansardare. Oricum obtineti un raspuns scris si apoi decideti pasul urmator.

Alte discuții în legătură

Se poate mansarda legal doar o scara a unui bloc ovidiugrig ovidiugrig Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. Geometric vorbind cele 2 scari sunt 2 paralelipipede tangente pe o singura fata si decalate cu cativa metri unul fata de ... (vezi toată discuția)
Legalitate mansarde danielharaga danielharaga Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns legal..... Cateva blocuri din asociatia de proprietari au construite mansarde care nu au autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Cum as putea rezolva problema? bya-myk bya-myk am un apart. la et. 4.acum 1 an am acoperit deasupra apart. meu pe cheltuiala mea=28 mil.imi ploua in continuare in apart.,pe hol,bucatarie si baie.efectiv nu ... (vezi toată discuția)