avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate mansarde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate mansarde

Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns legal.....
Cateva blocuri din asociatia de proprietari au construite mansarde care nu au autorizatie de constructie , deci nu au acte de proprietate .
Cei care lucuiesc in aceste mansarde au utilitati (apa , gaz , curent electric).
Neavand acte de proprietate E-ON Electrica refuza sa le faca contract de furnizarea energiei electrice Iar ,noi asociatia i-am lasat sa se branseze pe iluminatul de pe casa scarii , omeneste, pe o perioada scurta pana cand isi vor rezolva cu actul de proprietate.......insa au inceput sa apara probleme cu unele persoane de la mansarde care refuza sa-si plateasca intretinerea (inclusa si energia electrica de pe casa scarii ) , acestia stiind ca nu pot fi actionati in judecata pentru recuperarea datoriilor pentru ca nu au act de proprietate.
Pentru a nu creea probleme pe scara am inceput sa-i debransam( pe rai platnici ) de la iluminatul de pe casa scarii deoarece daca nu platim factura de energie electrica in 45 de zile va fi debransata intreaga scara de la iluminatul public.
Culme este ca cei debransati care refuza in continuare sa-si plateasca intretinerea ne-au reclamat la politie pentru abuz in serviciu si mai nou ne-au actionat in judecata.
Asociatia nu are de unde sa ia bani pentru a plati cota lor de energie electrica consumata.
Legal toti de la mansarde nu pot fi membri ai asociatiei de proprietari pt. ca nu detin acte de proprietate deci nu pot primi utilitati.
Dumneavoastra ce sfat legal ne puteti da ?
Multumim....numai bine sa aveti....
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:21, 10 Februarie 2015
Nu stiu ce obiect are actiunea prin care acele persoane v-au actionat in judecata, insa puteti apela la un avocat sa faceti cerere reconventionala in acel dosar.
In asociatia noastra fiinteaza inca din 2008, o scara de bloc care si-a construit o mansarda - cam in conditiile descrise de dvs.
Dezvoltator un smecher care acum, am inteles ca este detasat pe o perioada destul de mare intr-un loc cu muuulte incuietori.

La noi oamenilor li s-au intocmit contracte (au avut autorizatie de construire), astfel incat au fost bransati la apa si gaze naturale (noi am banuit ca aceste contracte de furnizare s-au intocmit pe seama "relatiilor" pe care dezvoltatorul le-a avut in acele zone de interes; nu au reusit sa faca acelasi lucru si la energie electrica, astfel incat si in ziua de astazi, cele 4 apartamente sunt bransate la reteaua de pe casa scarii (cablu separat), au si contori individuali.

Desigur, in toata aceasta perioada, am facut tot felul de calcule pentru a le face repartizarea de costuri cu e. electrica. Din fericire, proprietarii nostri isi achita toate obligatiile fata de asociatie.

Dupa multe incercari, luna trecuta au gasit o firma de profil care sa le faca un proiect, precum si lucrarea de bransare la reteaua blocului. Au solicitat o adeverinta de la asociatie (un acord de principiu), urmand ca in scuta vreme sa se inceapa lucrarea.

Daca doriti, puteti sa-mi lasati un mesaj privat, aici pe forum, facem un schimb de nr. de telefon si mai discutam.

In ceea ce priveste actionarea in instanta de catre cei rau platnici, puteti sa le urati succes, dar tineti seama si de sfatul de mai sus.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate danielharaga danielharaga Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns legal..... Cateva blocuri din asociatia de proprietari au construite mansarde care nu au autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Centrala termica bucurestinr3 bucurestinr3 Buna ziua, Locuiesc la bloc si as vrea sa imi montez o centrala termica electrica de apartament. Puteti va rog sa-mi spuneti daca in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)
Problema caldura apartament popmircea81 popmircea81 Buna! De curand am cumparat un apartament cu 2 camere situat la etajul 3/3 dintr-un bloc construit in 1960. Toti locatarii sunt in varsta... A venit iarna, ... (vezi toată discuția)