avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitate

Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns legal.....
Cateva blocuri din asociatia de proprietari au construite mansarde care nu au autorizatie de constructie , deci nu au acte de proprietate .
Cei care lucuiesc in aceste mansarde au utilitati (apa , gaz , curent electric).
Neavand acte de proprietate E-ON Electrica refuza sa le faca contract de furnizarea energiei electrice Iar ,noi asociatia i-am lasat sa se branseze pe iluminatul de pe casa scarii , omeneste, pe o perioada scurta pana cand isi vor rezolva cu actul de proprietate.......insa au inceput sa apara probleme cu unele persoane de la mansarde care refuza sa-si plateasca intretinerea (inclusa si energia electrica de pe casa scarii ) , acestia stiind ca nu pot fi actionati in judecata pentru recuperarea datoriilor pentru ca nu au act de proprietate.
Pentru a nu creea probleme pe scara am inceput sa-i debransam( pe rai platnici ) de la iluminatul de pe casa scarii deoarece daca nu platim factura de energie electrica in 45 de zile va fi debransata intreaga scara de la iluminatul public.
Culme este ca cei debransati care refuza in continuare sa-si plateasca intretinerea ne-au reclamat la politie pentru abuz in serviciu si mai nou ne-au actionat in judecata.
Asociatia nu are de unde sa ia bani pentru a plati cota lor de energie electrica consumata.
Legal toti de la mansarde nu pot fi membri ai asociatiei de proprietari pt. ca nu detin acte de proprietate deci nu pot primi utilitati.
Dumneavoastra ce sfat legal ne puteti da ?
Multumim....numai bine sa aveti....
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:09, 11 Februarie 2015
Data viitoare sa intrebati INAINTE de a face demersuri de acest tip... Ii notificati cu dovada, le dati un termen, va intalniti cu ei si negociati.
Apoi actiune in instanta, debransare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate mansarde danielharaga danielharaga Buna ziua, ajutati-ma va rog cu un raspuns legal..... Cateva blocuri din asociatia de proprietari au construite mansarde care nu au autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Montare centala termica de apartament nicu_strat nicu_strat m-am debransat de la reteau termica a blocului , in regie proprie , am depus o nota in care am anuntat administratorul asociatiei de locatari de efectuarea ... (vezi toată discuția)
Separare asociatie catana aurora cristina catana aurora cristina Buna ziua , avem infiintata asociatie de proprietari doar pe casa scarii noastre , debitul care provine de la 5 proprietari este foarte mare , dataorita ... (vezi toată discuția)