Buna ziua , avem infiintata asociatie de proprietari doar pe casa scarii noastre , debitul care provine de la 5 proprietari este foarte mare , dataorita acestui debit nu putem sa facem formalitatile necesare facturarii individuale la apa rece . Mentionez ca de aproape 2 ani avem infiintata instalatie de apa rece pe casa scarii pentru fiecare in parte cu apometre performante . As dori sa stiu daca legal cei cu datoriile la zi care suntem corecti am putea sa ne retragem din asociatie si sa infiintam alta cu un numar de 10 proprietari din totalul de 29 , pentru a putea intocmi actele necesare ca furnizorul Apa Serv Piatra Neamt sa ne faca contracte individualae pentru apa rece sa scapam de stresul zilnic ca putem ramane fara apa datorita celor rai platnici . Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Puteti incheia contract individual cu furnizorul de apa in conditiile in care apometrele sunt acceptate de furnizor.
Asociatie separata pe scara nu prea puteti sa va puteti constituiti chiar daca aveti consumurile separate deoarece mai exista si alte cheltuieli pe parti comune si care se platesc pe cota indiviza.
Nu putem pentru simplu motiv ca in normele de aplicare au introdus ca trebuie sa facem un tabel cu restantieri defalcat cu sumele restante si la sfarsit trebuie semnatura lor , ei nu vor semna niciodata deoarece sunt constienti ca nu vor avea apa rece , noi alte cheltuieli comune nu avem , decat cele de administrare pe care daca ne separam de asociatie le vom plati la cei care ne vor administra asociatia .
Dar aveti proprietate comuna indivizibila pe toata scara.
Asadar asociatia de proprietari cea mai mica posibil se face la nivel de scara de bloc, nu de parti din scara de bloc.
Daca aveti de facut reparatia terasei, la asta trebuie sa participe toti proprietarii de pe scara, nu numai cei dintr-o asociatie partiala. Deci motivul care va impiedica sa faceti aceasta asociatie de proprietari numai cu cei buni platnici este proprietatea comuna indivizibila.
@catana aurora cristina,
Avand instalatia de apa "pe casa scarii pentru fiecare in parte cu apometre performante" puteti foarte usor sa opriti apa celor care au restante. Acesta a fost si scopul, sau unul din scopurile, pentru care ati realizat aceasta instalatie.
Sa faceti doua asociatii pe aceeasi scara nu e posibil si mai ales nu cu aceasta motivatie. Chiar daca aveati asociatia pe doua scari de bloc din care una era cu restante, in cazul in care vreti sa va separati, trebuie sa obtineti acordul furnizorilor iar furnizorii nu va dau acordul decat dupa achitarea debitelor.... Cu atat mai mult nu o sa va accepte nimeni sa faceti doua asociatii pe aceeasi scara unde aveti coloane comune de apa, de scurgere, aceeasi basa, acelasi subsol, aceeasi terasa, aceeasi casa a scarii s.a.m.d.
Apoi ce va faceti daca peste 2 ani alti 2-3 proprietari din cei 10 care acum sunt buni platnici, vor avea restante si nu o sa aveti cum achita apa? Ce va faceti daca reparati terasa ce este comuna? Cum repartizati cheltuiala celor care sunt in acea asociatie de 10 si celorlalti 19? Dar cand o sa zugraziti casa scarii sau o sa inlocuiti interfonul, cutiile postale, instalatia de iluminat pe casa scarii? Cum o sa repartizati cheltuiala cu energia electrica pentru iluminat casa scarii?
Asa ca aceasta nu este o solutie. Solutia este sa-i obligati pe restantieri sa plateasca.