avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum as putea rezolva problema?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum as putea rezolva problema?

am un apart. la et. 4.acum 1 an am acoperit deasupra apart. meu pe cheltuiala mea=28 mil.imi ploua in continuare in apart.,pe hol,bucatarie si baie.efectiv nu se poate sta.problema e ca se infiltreaza de pe scara blocului si daca nu se acopera toata terasa blocului,nu se rezolva nimic.60% dintre locatari sunt de acord sa facem mansarda-n-am ajuns inca la faza cu cerutul banilor sa vad ce si cum-in schimb ma izbesc de nepasarea si indolenta celor de la asociatie care nu vor sa miste nimic.am auzit ca daca iti angajezi un avocat,poti veni cu o somatie ca pana la data de sa inceapa lucrarile de acoperire,pe motiv ca aduc pagube apart.meu.e adevarat?daca da,cam cat ar costa distractia?mai nou am inteles ca si primaria nu-ti mai aproba proiectul de constructie-mansarda-pana cand nu fac 1 milion de expertize-a tuturor apartamentelor din bloc.chestia e ca m-as grabi,nu ma pot muta,nu pot renova,nu pot face nimic pana cand nu rezolv problema terasei.
Cel mai recent răspuns: Mihai17 , utilizator 09:24, 16 Ianuarie 2008
Iata ce am aflat de la
[ link extern ]
Este recomandabil sa apelati la o firma de specialitate, care va ajuta si la intocmirea actelor. Daca realizarea constructiei nu implica mari inconveniente, obtinerea tuturor autorizatiilor cere mult timp si rabdare.

Pentru inceput, este nevoie de acordul tuturor proprietarilor din blocul respectiv.
Apoi se solicita certificatul de urbanism si un plan de incadrare in zona eliberate de serviciul de specialitate din cadrul Primariei.

Cu aceste acte in mina se intocmeste dosarul pentru obtinerea autorizatiei de constructie eliberat de acelasi serviciu. Dosarul trebuie sa contina proiectul de constructie, realizat de un arhitect, o expertiza tehnica facuta de un inginer si avizul Inspectoratului de Stat in Constructii.

Apoi trebuie obtinut certificatul de urbanism, care este un act informativ si consta in completarea unei cereri tip.

Dupa ce obtin acest act, Primaria va elibera o autorizatie de constructie in baza proiectului de autorizare in constructii, care trebuie sa contina toate detaliile referitoare la constructie, precum si avizul Inspectoratului de Stat in Constructii, plus o serie de aprobari de la pompieri, sanatate, mediu etc.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2008
Mihai17, utilizator
De la Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat -
1 – Asociatia de Proprietari trebuie sa convoace Adunarea Generala, pentru validarea variantei finale de mansardare.
Se pot lua in considerare urmatoarele variante ale procesului de mansardare:
a)-Asociatia de Proprietari plateste mansardarea si este proprietara apartamentelor nou-create. Asociatia va hotari asupra modului de valorificare ulterioara a acestora (vanzarea sau inchirierea spatiilor)
–Asociatia identifica firma de constructii care va executa aceasta lucrare;
la finalizarea lucrarilor trebuie intabulat dreptul de proprietate asupra apartamentelor nou-create;
b)-Unul dintre membrii Asociatiei cumpara terasa blocului si este beneficiarul mansardarii.
-El devine proprietarul apartamentelor de la mansarda.
-Astfel, se incheie un contract in care se stipuleaza ca proprietarii renunta la dreptul de proprietate asupra cotei-parti indivize din mansarda in schimbul unor beneficii in favoarea Asociatiei de Proprietari sau a membrilor acesteia
(de exemplu: contorizarea separata a gazului, montarea ceasurilor de bransament, instalarea unei centrale de bloc, montarea de repartitoare, inlocuirea instalatiilor de apa, incalzire sau gaz, repararea fatadelor, instalarea unui interfon, zugravirea scarii, bani pentru membrii Asociatiei etc.);
c)-O persoana fizica sau juridica cumpara terasa blocului si devine beneficiarul mansardarii.
-Ea devine proprietarul apartamentelor de la mansarda. Astfel:
-identificarea persoanelor sau firmelor interesate se poate face si prin anunturi in mass-media;
- se incheie un contract in care se stipuleaza ca proprietarii renunta la dreptul de proprietate asupra cotei-parti indivize din mansarda in schimbul unor beneficii in favoarea Asociatiei de Proprietari sau a membrilor acesteia
(de exemplu: contorizarea separata a gazului, montarea ceasurilor de bransament, instalarea unei centrale de bloc, montarea de repartitoare, inlocuirea instalatiilor de apa, incalzire sau gaz, repararea fatadelor, instalarea unui interfon, zugravirea scarii, bani pentru membrii Asociatiei etc.).
2 –Acordul de vointa al tuturor membrilor Asociatiei de Proprietari in vederea mansardarii blocului trebuie sa se concretizeze intr-un document notarial.
3 –Asociatia de Proprietari incepe demersurile pentru incheierea contractului.
4 –Asociatia de Proprietari va urmari derularea contractului cu constructorul sau beneficiarul mansardarii.
5 –Includerea noilor proprietari in Asociatia de Proprietari". >> Martie 2007
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2008
Mihai17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli alexandrux alexandrux Am si eu o intrebare asociatia noastra de prorietari este formata din 60 de apart. repartizate in trei scari de bloc delimitate separat ( inst. de alimentare ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere in lipsa de acasa KLTM KLTM Am lipsit din locuinta cateva luni si am facut o cerere de scoatere de la intretinere. Zero persoane sa puna. Vad cu stupoare ca au pus zero persoane insa ... (vezi toată discuția)
Condominiu bloc proprietate personala ContSters429712 ContSters429712 Buna ziua ! Imi spune-ti va rog ce se întâmplă in momentul in care plec din apartament pentru o perioada nedeterminata. Care sunt obligațile mele de plata ... (vezi toată discuția)