avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli

Am si eu o intrebare asociatia noastra de prorietari este formata din 60 de apart. repartizate in trei scari de bloc delimitate separat ( inst. de alimentare cu apa calda si incalzire ,inst. de aliment. cu gaze naturale, energie electrica },daca la una dintre scari se schimba instalatia de incalzire pe verticala de pe scara respectiva suntem obligati sa platim toti locatari asociatiei de locatari?
Nu ar fi normal ca , costurile cu schimbarea instalatiei de alimentare cu agent termic pe verticala sa fie suportata numai de scara unde se face reparatia
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
alexandrux, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrux , utilizator 19:52, 21 Martie 2017
Cheltuielile se impart pe cota indiviza intre toti membrii asociatiei. Daca la dvs., la scara este o reparatie , cheltuiala se va imparti intre toti proprietarii. Exista posibilitatea sa va separati pe scari si sa faceti 3 asociatii diferite.
Platesc cei de pe scara respectiva.
Chiar daca legea prevede ca cheltuielile se repartizeaza tuturor proprietarilor din asociatie e cpi exista asociatii formate din mai multe blocuri iar cheltuielile se repartizeaza de regula celor care beneficiaza in mod direct de reparatiile respective.
Am citit si eu Legea 230/2007 , dar revin cu aceiasi nelamurire respectivele instalati enumerate mai sus li se emit facturi separate pe baza consumurilor scarilor respective sunt separate nu comune avind cod client separat ,teoretic daca la celelate scari nu se va face o inlocuire a instalatiei curind sau de loc lamuritima de ce sa plateasca alti pentru ce nu beneficiaza?
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
alexandrux, utilizator
Facturile se emit pe baza consumurilor contoarelor de bransament.
Fiecare scara are un contor de bransament si atunci pe factura sunt inregistrate consumurile pe scara respectiva.
Pot exista si situatii in care contorul de bransament este comun la cate 2 scari si atunci factura vine la comun. ex. bloc cu 6 scari, cuplate cate 2, vin 3 facturi.
Da aveti perfecta dreptate contorul de bransament este montat pe o instalatie destinata transportului ( apei reci ,calde gaze naturale,etc) daca nu ar fi mai intai construita instalatia de transport unde ar fi obiectivul celor care furnizeaza respectivele servici.Inteleg ca sa fie platita la conun terasa blocului parti de constructie , dar nu daca o scara de bloc din cadrul asociatiei doreste sa si monteze interfon sa plateasca toata asociatia sau daca una dintre scari doreste sa zugraveasca sa plateasca toata asociatia de locatari.Cred ca legea este ambigua in aceasta privinta si nu specifica in mod explicit multe probleme cu care ne confruntam.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de persoane trecute la intretinere - punct de lucru bats bats Am un pct de lucru la parterul unui imobil Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza gazul consumat. Jean Valjean Jean Valjean Suntem un condominiu care inregistreaza prin acelasi aparat consumul de gaze la bucatarii si cel folosit la incalzire - avem centrala proprie a blocului. Care ... (vezi toată discuția)
Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)