othellox a scris:
Nu stiu daca e legal sau nu dar blocul vis-a-vis de unde locuiesc are mansardata doar o scara si are 4 scari... tot ce stiu e ca se poate :)
Nu trebuie sa credem tot ce vedem. 99.99% va referiti la un bloc de pe Camil Ressu. (orice oras are un singur monument al prostiei :))
Daca am ghicit locatia raspunsul este : mansarda pe care o vedeti pe geam este ilegala. Mai bine zis in data de 18.02.2009 Primaria sectorului (serv.disciplina in constructii) a suspendat autorizatia de construire cu propunere de anulare in contencios-administrativ pentru incalcarea legii 50/1991 (PV 18/18.02.09). Ulterior, pentru ca se lucreaza in continuare, aceeasi institutie i-a facut constructorului nota de trimitere catre parchet.
Mai adaugam si vreo doua procese cu vecinii in desfasurare la Tribunalul Bucuresti Sectia contencios-administrativ , un raport al ISC cu privire la 'neregulile constatate' si aveti imaginea completa a (i) legalitatii mansardarii pe o singura scara.
@ovidiugrig:
'Din nefericire' ???? Cititi ce urmeaza si reflectati :
Ordinul nr.364/2005 al Min. Transp. Constr. si Turismului pt aprobarea Reglementarii tehnice " Ghid privind reabilitarea termica a blocurilor de locuinte in regim de inaltime pana la P+9E, realizate dupa proiecte tip, prin transformarea acoperisurilor tip terasa in acoperisuri inclinate, cu amenajarea de poduri neincalzite sau mansarde “ NU PERMITE MANSARDAREA CU APARTAMENTE INDIVIDUALE A BLOCURILOR P+4 AVAND POD SI ACOPERIS INCLINAT !!!!
Adica exact modelul de bloc in care locuiti. Stiti de ce ? Pentru ca la aceste tipuri de blocuri nu pot fi respectate prevederile NP64/2002 (Normativ pentru proiectarea mansardelor la cladiri de locuit). Mai pe romaneste structura de rezistenta a blocului nu va suporta greutatea adaugata.
Vestea proasta pentru Dvs. si ceilalti sustinatori ai mansardei este ca firma constructoare o sa va puna sa platiti despagubiri contractuale. Contract de care ,probabil, nici nu aveti habar intrucat a fost semnat prin 'reprezentanti'.
Ca sa nu o mai lungesc gasiti povestea aici :
[ link extern ]
Late edit : intre timp Tribunalul Bucuresti, Sectia contencios-administrativ a decis ca mansarda este ilegala :
[ link extern ]