avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... MANSARDAREA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

MANSARDAREA

Buna dimineata,
Vreau sa va intreb care mai sunt conditiile de mansardare a cladirilor cu 4 etaje in vederea reabilitarii termice a imobilelor. Cati locatari trebuie sa fie de acord (sa-si dea acceptul ) pentru a se mansarda blocul? Ce alte probleme mai pot sa apara cu actele in cazul mansardarii CF-urile noastre ale vechiilor locatari trebuie schimbate pentruca se modifica cota indiviza din partile comune se imparte si la viitorii locatari.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:13, 22 Octombrie 2011
Mansardarea este o problema iar reabilitarea termica alta problema. De ce trebuie sa faceti mansardare "in vederea reabilitarii"?
Putem discuta de realizarea unui acoperis, pod, o mansarda nelocuibila sau locuibila pe actuala terasa de deasupra ultimului etaj.
Motivatia efectuarii uneia dintre acestea poate fi si realizarea unei izolatii mai bune...
Dar reabilitarea termica a blocurilor, asa cum stim, inseamna nu numai acoperisul ci si peretii verticali exteriori, subsolul, geamuri, usi...

Revenind la mansarda, aceasta poate fi caruta de asociatie, pe cheltuiala tuturor proprietarilor si aceasta sa fie folosita conform hotararii acestora.
Dar mansarda poate fi construita si de un investitor care ofera asiciatiei o suma de bani, iar dupa construirea acesteia sa o foloseasca in interesul sau sau sa o vanda ca spatiu de locuit, birouri, magazii...
Dumneavoastra ce doriti sa faceti pe bloc, cu cine si in ce scop?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)