avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica bloc si acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica bloc si acoperis

In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera doar la anveloparea peretilor exteriori?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:25, 3 Septembrie 2016
Reabilitarea termica reprezinta modernizarea si eficientizarea termica a constructiei prin aplicarea de materiale speciale
Reabilitatea termica a cladirii reprezinta o interventie distincta fata de executarea de hidroizolatie terasa imobil de locuit in comun
noemi r a scris:

In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera doar la anveloparea peretilor exteriori?

Daca este dorinta dumneavoastra de a face imbunatatiri, pentru ca reabilitarea este o imbunatatire, dumneavoastra hotarati ce anume faceti, ce lucrari...
Daca intrati intr-un program de reabilitare termica, un proiect sustinut sio finantat din bugetul de stat, sigur ca proiectul de reabilitare cuprinde tot blocul de jur imprejur, pereti exteriori, geamuri, balcoane, terasa, subsol...
Va multumesc pentru raspunsuri!
Problema e ca eu stau la ultimul etaj si as fi direct interesata sa se izoleze si acoperisul pe unde se pierde caldura, degeaba facem anveloparea peretilor exteriori, daca nu izolam si acoperisul.
De la presedintele de asociatiei am inteles ca se va opta pentru un fel de "pachet minim/ de baza" dar dansul nu stie daca in acel pachet de baza intra si izolarea acoperisului sau doar a peretilor exteriori.
De aia intrebam daca intra si izolarea acoperisului automat in pachetul de baza al reabilitarii termice sau trebuie solicitat separat.
Repet intrebarea postata mai sus si poate ne lamurim ce e o reabilitare. Faceti reabilitarea intr-un program cu bani de la buget si primarie ori faceti reabilitarea pe banii dumneavoastra, banii proiprietarilor?
Pentru fiecare din aceste cazuri raspunsul la nedumerirea dumneavoastra este diferit.
Costul unei reabilitari facuta prin subventie de la stat si primarie este de regula mai mare de 2-3 ori decat costul aceleiasi lucrari contractata direct de asociatie cu executantul lucrarii.
Da imi cer scuze ca nu am fost clara.

Asociatia de proprietari doreste sa intram intr-un program de reabilitare termica cu subventie de la stat prin: "Programul Operaţional Regional 2014-2020, prin Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiţii 3.1." (denumirea asta e trecuta jos la avizier)

Din pacate cand am intrebat presedintele de bloc si administratorul ce inseamna reabilitarea asta termica nu au stiut sa imi dea detalii.

Alte discuții în legătură

Izolare termica acoperis fodor florian fodor florian Vreau sa stiu in ce baza legala ( nr.leg , etc )se poate izola si termic acoperisul unui bloc tininduse cont ca izolarea hidro a fost facuta acum 5 ani.Cei de ... (vezi toată discuția)
Mansardarea PD PD Buna dimineata, Vreau sa va intreb care mai sunt conditiile de mansardare a cladirilor cu 4 etaje in vederea reabilitarii termice a imobilelor. Cati locatari ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica - documente rodicadumitru rodicadumitru va rog sa ma sprijiniti cu urmatoarele raspunsuri: 1. Stau la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Ca intotdeauna, camd se pune problema de terasa, nu sunt ... (vezi toată discuția)