avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica - documente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica - documente

va rog sa ma sprijiniti cu urmatoarele raspunsuri:
1. Stau la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Ca intotdeauna, camd se pune problema de terasa, nu sunt bani, pe vecini nu-i intereseaza, nu este o prioritate.
In ultima sedinta de bloc cu doar 45 de semnaturi-din 60 numarul de apartamente, s-a decis realizarea reabilitarii termice, dar fara lucrari la terasa. Nu sunt bani. Sa termine si apoi vor vedea........ Eu sunt total dezavantajata de decizia lor.
Este legal modul in care au decis ei? Inteleg ca pentru lucrari de anvergura se impune acordul a 2/3 din proprietari.
2.Pot sa solicit incheierea unui contract intre asociatia de proprietari ca persoana juridica si eu in calitate de proprietar, contrcat care ca obiect reabilitarea termica, ce se realizeaza pe etape, demareaza acum si se va finaliza la finele anului urmator?
Apartamentul este supus ipotecii de grad 1
Inteleg ca nu toti dispun de bani si sunt dispusa sa mai astept un an, dar vreau si eu o garantie ca se va realiza. M-am saturat ca orice problema de acest fel sa - si gaseasca finalitate cu circ si scandal si cu somatie de la executorul judecatoresc.
Astept cu interes opinia dvs..
Cel mai recent răspuns: rodicadumitru , utilizator 17:32, 20 Iulie 2011
Stimata Doamna,
Pentru reabilitarea termica a blocului trebuie urmati mai multi pasi si nu presupune doar termoizolarea cu polistiren sau schimbarea ferestrelor.
Reabilitarea termică a blocurilor de
locuinţe presupune:
• izolarea termică a pereţilor exteriori;
• înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente,
inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de
locuinţe, cu tâmplărie performantă energetic;
termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planşeului
peste ultimul nivel în cazul existentei şarpantei;
• izolarea termică a planşeului peste subsol,
în cazul în care prin proiectarea blocului sunt
prevăzute apartamente la parter;
• lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor
montate aparent pe faţadele/terasa blocului de
locuinţe, precum şi remontarea acestora după efectuarea
lucrărilor de izolare termică;
• lucrări de refacere a finisajelor anvelopei;
În funcţie de rezultatele expertizei tehnice
şi auditului energetic efectuat asupra blocului,
la aceste lucrări se mai pot adăuga :
• lucrări de reparaţii la elementele de construcţie
care prezintă potenţial pericol de desprindere
şi/sau afectează funcţionalitatea blocului
de locuinţe, inclusiv de refacere în zonele de
intervenţie;
In conditiile date, nu va faceti probleme din cauza terasei intr-ucat nu vor obtine autorizatie de constructie (de reabilitare termica) cei 45 din 60 de proprietari daca nu procedeaza la anvelopare conform legii. Vor putea proceda la reabilitarea termica doar pe cheltuiala proprie insa nici o comisie de audit nu va elibera un certificat energetic a cladirii daca nu sunt urmati pasii de mai sus , de programul national standard de reabilitare nici nu poate fi vorba. Va sfatuiesc sa stati linistita si sa asteptati doar sa inceapa procedura legala (lasati-i sa depuna la primarie documentatia) si vor vedea ca nu e chiar asa. Din pacate asa e in Romania cel de la partier uita din ce cauza nu-i ploua in casa , iar cei de la ultimul etaj uita ca apa vine de la subsol.
Lucrarile se desfasoara pe cont propriu - nu au vrut sa faca prin intremediul primariei, intrucat costa foarte mult ( normal se facea toata lucrarea ....).
Niciodata nu am comentat cand s-a pus problema de a da vreun ban la reparatii, indiferent de natura lor.
Ba chiar s-au bazat pe mine pentru a da avansul la diferitele lucrari executate. Acum deja sunt din nou in situatia de a fi ignorata si chestia asta tipuc romaneasca ma scoate din minti efectiv.....
Va multumesc mult pentru raspuns,
Daca proprietarii considera ca nu este o urgenta inceperea unor lucrari la terasa blocului or fi stiind ei de ce. Ma refer ca poate nici nu sunt infiltratii de apa care sa deranjeze proprietarii de la ultimele etaje si in cazul acesta se poate renunta la a incepe o lucrare care poate fi si riscanta in sensul ca daca nu se executa corect atunci exista riscul de infiltratii sigur.Deci se evita o situatie de scarpinat oltenesc.:hm:
@john pescar
Poate nu s-a inteles bine.
Nu de scarpinat oltenesc este vorba, ci de o lucrare de reabilitare termica. Toti de la etajele inferioare vor avea parte de un confort termic sporit, mai putin fraierii de la 4...care raman cu banii dati, dar cu pierderi masive de caldura prin terasa.
Alpin ltd a inteles foarte bine despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica acoperis fodor florian fodor florian Vreau sa stiu in ce baza legala ( nr.leg , etc )se poate izola si termic acoperisul unui bloc tininduse cont ca izolarea hidro a fost facuta acum 5 ani.Cei de ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte dodo2009 dodo2009 \"Art. 27^1 Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, ... (vezi toată discuția)