avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperisul unui bloc -raspundere comuna?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperisul unui bloc -raspundere comuna?

buna dimineata,
am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai intervine conceptul de raspundere comuna in cazul degradarii acoperisului? sau fiecare proprietar de mansarda este unic responsabil de intretinerea acoperisului aferent locuintei sale? sau, indiferent unde s-a produs deteriorarea proprietarii mansardelor trebuie sa contribuie in mod comun la reparatiile necesare?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:52, 9 Aprilie 2013
Depinde ce scrie in contractul prin care asociatia a cedat terasa.
in cazul in care asociatia de locatari a vandut acel drept de proprietate respectivei firme care a construit mansarda consider ca avand in vedere ca in vechiul proiect al blocului nu a existat masarda nu vad dece ar trebui sa raspunda ceilalti locatari la comun din moment ce ei au vandut cota lor parte din placa blocului.
Asa ca prin urmare consider ca noii proprietari au cumparat mansarda sub forma unui imobil intreg specificat in extinderea de proiect sub denumirea de mansara care este compusa din invelitoare , izolatii etc. In Cf-ul fiecarui proprietar scrie negru pe alb apartament nr X situat la mansarda cu suprafata de ? mp. Si inca ceva ! din cate stiu eu firma care a construit mansarda ar fi trebuit ca in schimbul aceptului de mansardare sa faca izolatia termica la tot blocul dar si sa zugraveasca si sa schimba geamurile ,usile vechi de la inrare cu termopane in scara blocului asta in cazul in care fiecare locatar nu a primit in schibul acestor servicii bani !

O zi buna

Acoperisul ramane parte comuna,pentru a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
Referitor la serviciile promise in schimbul mansardarii si neonorate ,proprietarii trebuie sa studieze documentele incheiate cu firma,functie de care pot solutiona amiabil sau in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc anamariamagdici anamariamagdici Bună ziua. Dacă deţinem un apartament la etajul 4 şi dorim să inlocuim învelitoarea blocului pentru că ne plouă în casă avem nevoie de autorizaţie ... (vezi toată discuția)