Buna seara,
Am avut un litigiu de munca.Am cerut plata drepturilor salariale pe o perioada de 20 de zile care mi-a ramas neachitata in urma unui alt litigiu cu acelasi angajator,si a drepturilor de concediu pe intreaga perioada lucrata,care nu mi s-au acordat in primul proces.Am cerut de asemenea daune materiale pentru perioada in care am lucrat si nu am fost platit,egale cu penalitatile aplicate de banca la un credit pe care il am si nu am mai putut plati ratele,neplatindumi-se salariile.Am cerut de asemenea daune morale .Prin sentinta mi s-au acordat drepturile salariale cerute(angajatorul a recunoscut sa le plateasca,nu a depus nici un act doveditor pro sau contra),mi s-au acordat penalitatile,si mi s-au acordat daune morale in valoare de 1000lei.Angajatorul a facut recurs,i s-a admis recursul,iar in condica de la curtea de apel apare urmatoarea consemnare:"admite recursul,caseaza sentinta cu rejudecarea fondului. "In timpul sedintei de recurs,judecatoarea imi spune ca pot sa ma duc sa deschid dosarul de executare silita.Am intrebat si cum ramane cu recursul?Merge inainte ,mi s-a raspuns.Ca solutia sa fie dezastroasa pentru mine.
Intrebari:-
-Cum se procedeaza in continuare?mai primesc o sentinta de la curtea de apel motivata pt ce a casat sentinta initiala?daca da care este termenul legal de redactare ?
-sau imi vine alta citatie si se rejudeca direct fondul?
-cam cat mai poate dura si aproximativ cam ce se poate intampla?n-am cerut,si nu mi s-a dat dreptate decat in baza art din codul muncii.
-am anuntat executorul judecatoresc de situatia creata si mi-a spus sa ma duc sa platesc onorariul minim,dupa ce am platit taxe judiciare de timbru,timbre judiciare pentru incuviintarea executarii silite de catre judecatorie,sentinta fiind definitiva si executorie?Este corect sa mi se ceara onorariu pe ceva ce nu se poate duce la bun sfarsit?sau ramane deschis acest dosar pana la noua sentinta,in aceeasi suma?
-Tribunalul poate da alta sentinta decat cea initiala?drepturi salariale,de concediu,daune materiale si morale? Astept raspuns cat se poate de repede,pentru care multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
07:00, 17 Mai 2011