avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare

In luna aprilie am avut o achizitie intracomunitara. In decontul de TVA pe luna aprilie unde trebuie sa apara aceasta suma si cum se calculeaza TVA-ul aferent.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:34, 17 Mai 2011
Daca sunteti platitor de TVA, pentru evidentierea TVA-ului faceti taxare inversa:
4426 TVA dedus = 4427 TVA colectat
Valoarea TVA-ului se calculeaza prin aplicarea procentului de 24% la valoarea bunului/serviciului achizitionat.
In decontul de TVA (D300) aceasta operatiune se evidentieaza la TVA colectata randul 5 si 5.1 in cazul bunurilor sau 7 , 7.1 si 7.1.1 in cazul serviciilor respectiv la TVA deductibila, randurile 17 si 17.1 in cazul bunurilor sau randurile 19, 19.1 si 19.1.1 in cazul serviciilor.
sper ca ati depus decl. 390 pana pe data de 15 mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Decont tva carsim4 carsim4 Daca am o achizitie intracomunitara de prestari servicii iar prestatorul este inregistrat in scopuri de tva in statul membru, in dec TVA aceasta achizitie o ... (vezi toată discuția)