Exista un imobil asupra caruia s-a notat un sechestru asigurator pe durata unui proces. Procesul s-a terminat in defavoarea proprietarului imobilului, iar apoi acest imobil a fost adjudecat la licitatie de cel in favoarea caruia a fost instituit sechestul. Acum noul proprietar vrea sa vanda acest imobil dar notarul ii spune ca nu poate vinde fara a se mentiona in continuare in CF despre sechestru, si ca acest sechestru nu poate fi radiat din CF doar cu dispozitia instantei...
Mie mi se pare absurd sa existe un sechestru asupra unui imobil in favoarea unei persoane in conditiile in care aceasta persoana este proprietarul. Mai mult, prin vanzarea la licitatie nu se da bunul liber de sarcini? Acest sechestru nu este privit ca o sarcina?
Este suficienta o cerere la CF in care mentioneztea de mai sus pentru ridicarea sechestrului?
Buna ziua!
Am avut clienti in situatii asemanatoare cu a dvs., insa notarul a putut face vanzarea atata vreme cat titularul dreptului de propriatate si beneficiarul notarii sechestrului au devenit una si aceeasi persoana. La fel, nu au fost probleme nici la intabularea vanzarii, tot pe acest motiv.
Va sugerez sa mai intrebati si alti notari.
Cu stima,
av. Silviu Serban
buna remarca Dlui avocat silviu serban!!! si eu sublniez acelasi lucru!!!! trebuie intrebat alt sau alti notari. si eventual mers la acesti noari cu un avocat. am auzit de spete asemanatoare la care a existat aceasta ''confuziune'' si s-au putut realiza operatiunile, atat vanzare cat si intabulare.
un sfat in plus si ala sursa de explicatii nu strica!