avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Explicatii termene apel/recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Explicatii termene apel/recurs

Dosar in pronuntare amanata cu o saptamana pentru concluzii scrise.
Partea "adversa" a declarat inca din sala de judecata ne vom mai vedea si la apel.
Deci...peste o saptamana (probabil, daca nu se mai amana pronuntarea) se vada hotararea.
O astept acasa, si din momentul in care o primesc calculez cele 15 zile termen de depunere a apelului? Pentru ca si eu doresc sa fac apel, motivele apelului trebuie redactate in cele 15 zile, sau pot fi depuse la prima infatisare? Termenul de judecare a apelului (daca va fi acceptat) imi va fi comunicat la domiciliu?

Daca "partea adversa" obtine mai repede, direct de la judecatori, hotararea (cu sau fara motivare), termenul de depunere a apelului, pentru mine, ramane acelasi (luand in considerare ca nu "comunicam" deci nu am de unde sa stiu demersurile celeilalte parti)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 16:08, 18 Mai 2011
Pronuntarea se va da atunci cand s-a mentionat,respectiv peste o saptamana.
Vi se va comunica minuta hotararii,aceasta continand dispozitivul hotararii (modul de solutionare,pe scurt,a cauzei).
Din momentul primirii minutei,data postei,se calculeaza termenul de formulare si depunere a apelului/recursului.
Fiind un proces civil,aveti obligatia sa depuneti motivele odata cu actiunea de apel/recurs,sau,in cel mai rau caz,in termenul fixat de instanta ptr, declararea apelului/recursului (cele 15 zile de la comunicare).
De preferinta,cand formulati apelul/recursul,mentionati si motivele,in fapt si in drept. Este cel mai bine asa.
Bafta !
Termenul de exercitare a apelului/recursului este de 15 zile de la comunicarea hotararii ...in speta, pentru dvs curge de la data cand ati primit hotararea indiferent ca partea adversa a primit sau nu hotararea.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Daca se mai poate o explicatie: motivarea hotararii poate veni mai tarziu, sau trebuie sa merg eu la judecatorie sa o studiez la dosar?

Multumesc
Veti primi hotararea "pe larg" dupa redactarea acesteia.Adica,hotararea cu motivarea instantei si modul de judecare a cauzei.

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de motivare a apelului? praporgescu praporgescu care este termenul de motivare a apelului potrivit noului cod de procedura penala art.410 raportat la art 412? multumesc! (vezi toată discuția)