avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii intretinere

Buna ziua.
As dori daca se poate sa-mi oferiti cateva informatii despre situatia in care se afla parintii mei.
Acestia au acumulat datorii la asociatia de locatari ,pentru intretinere,suma de 4000 ron.Saptamana trecuta mama mea a fost si a achitat suma de 300 ron ,atat permitandu-i bugetul pe luna aceasta. Mentionez ca aproape in fiecare luna a achitat cate o suma ,mai mica sau mai mare in functie de posibilitati,pentru a da dovada de bunavointa si pentru a arata ca ca nu sunt rau platnici in mod intenionat ,ci pur si simplu atat isi permit.
Problema este ca astazi a fost sunata de la asociatia de locatari si a fost intrebata daca plateste astazi sau DAU DRUMUL LA DOSAR.Raspunsul mamei a fost acela ca momentan chiar nu dispune de banii necesari sa achite aceasta suma.Consecinta a fost ca doamna administrator i-a comunicat ca va da drumul dosarului.
As vrea sa stiu ce se poate intampla ,daca se poate rezolva in vreun fel si care este cel mai rau lucru care se poate intampla.
Va multumesc anticipat.

cel mai rau lucru este inceperea executarii silite (dupa obtinerea unei sentinte irevocabile) asupra bunurilor mobile si imobile ale debitorului.
Pai daca a dat drumul dosarului asteptati sa primiti o instiintare de la judecatorie pe care o prezentati unui avocat sa va apere in dosar. Acel avocat daca stie sa faca treaba buna in dosar ve-ti fi surprinsa sa constatati ca economisiti ceva bani.
Fi-ti calma pentru ca la judecatorie nu mananca oameni.
La ce va referiti cand spuneti ca o sa faca economii ? N-o sa plateasca restantele ? N-o sa plateasca penalitatile ? Poate si avocatul o sa fie gratis ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie intretinere ContSters207783 ContSters207783 Buna ziua. As dori daca se poate sa-mi oferiti cateva informatii despre situatia in care se afla parintii mei. Acestia au acumulat datorii la asociatia de ... (vezi toată discuția)
Este legal ca asociația de locatari care dă restanțierii ... adel_aida adel_aida Buna ziua . Este legal ca asociația de locatari care dă restanțierii in judecată să retină cheltuielile de judecatâ de la restul locatarilor care isi ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)