avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa folosesc masina firmei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa folosesc masina firmei?

ma aflu in proces de divort cu sotul meu,proces pe care acesta il tot amana din diferite motive.De ziua mea,acesta mi-a facut cadou o masina noua,pe care din diferite motive a achizitionat-o pe firma,infiintata in timpul casatoriei,firma in care el este manager si in care suntem actionari amandoi,eu avand un procent mai mic.Pt ca nu este de acord cu divortul,a hotarat sa-mi ia masina si imi tot trimite recomandate prin care ma anunta ca trebuie sa returnez masina firmei,pt ca lipsa acesteia produce firmei prejudicii in valoare de 100 euro pe zi,bani ce imi vor fi imputati mie.Nu exista nici un contract de inchiriere intre mine ca persoana fizica si firma in ceea ce priveste inchirierea masinii si inca de la achizitionarea acesteia nu a folosit-o firma,ci doar eu.In intampinarea facuta in procesul de divort,sotul meu a specificat faptul ca a fost un sot atat de bun ,incat mi-a facut cadou o masina noua,mentionand marca si anul fabricatiei.Nu tin cu dintii de aceasta masina,dar imi este necesara in transportarea copiilor la scoala si gradinita si nu mi se pare normal ca noi sa mergem pe jos,iar sotul meu sa se plimbe nestingherit in activele firmei(mai exista 3 masini in acea firma).As vrea sa plec in vacanta cu fetitele si as avea nevoie de masina,dar m-a amenintat ca o va anunta furata daca fac acest lucru.Este violent,de multe ori a taiat cauciucurile masinii numai ca sa n-o folosesc eu,fapt anuntat de mine si la politie.Va rog sa-mi spuneti daca pot pleca linistita in vacanta.Mentionez ca procesul de partaj nu a fost deschis,iar masina este proprietatea unei firme de leasing=iar firma o plateste
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 08:25, 10 Iulie 2008
logic ar fi sa nu aveti probleme, avand in vedere ca apartine firmei, a carei proprietara sunteti la fel ca el, numai ca in procent mai mic.
daca nu s-a facut partajul, nu s-a discutat nimic despre firma, deci firma este SI a dvs., aveti dreptul sa folositi amandoi aceea masina.

asta e parerea mea...
multumesc mult pentru raspuns.Asa mi-a zis si avocata mea,dar totusi as avea nevoie de mai multe pareri,n-as vrea sa plec in vacanta si sa ma trezesc arestata prin Mamaia
Chiar daca nu aveati dreptul tot nu va aresta nimeni.
Asa ca, distractie placuta.:)
Sunteti libera sa circulati, dar bunul mobil, adica masina apartine firmei, iar acesta treebuie folosit in interesul firmei, iar folosirea unu bun al firmei in interes personal, se incadreaza in sfera penalului...Sunteti si d-str. coproprietar, dar trebuie folosit in interesul firmei. Aceasta este parerea mea.! Nu vreau sa va supar!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina înscrisă pe numele meu. anul trecut in februarie fostul ... Nita Lacramioara Nita Lacramioara Masina înscrisă pe numele meu. Anul trecut in februarie fostul soț mia facut cadou, o masina, micuța cu motor de 1,2. Eu nu am vrut să o iau , mia zis ca ... (vezi toată discuția)
Daca las fosta sotie sa faca sediul unei firme in casa pe care o detinem amandoi pot pierde casa? ankalupu ankalupu am divortat , dar nu am facut partajul. prin urmare detin o cas cu fosta sotie, acum ea vrea sa faca firma, si sa puna casa ca sediu, eu daca accept ma ... (vezi toată discuția)
Partaj - conditii manuelaf manuelaf buna ziua! sunt in proces de divort si am niste nelamuriri in legatura cu partajul, pe care inca nu l-am solicitat. problema 1 sotul meu nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)