avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lucru in week-end
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lucru in week-end

Buna!

Munca sumplimentara, se compenseaza cu ore libere platite, in urmatoarele 60 de zole iar daca nu cu spor la salariu, de minim 75%.

Ce este diferit, va rog la munca in weekend? Exista vreun spor in plus sau o alta prevedere?
Mentionez ca noi nu am prevazut unul in CCM - la niv de unitate....


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 19 Mai 2011
Daca nu exista contract colectiv trebuia prevazut in contractul de munca confor codului muncii.
Ma poate ajuta cineva, va rog?
Pai deja v-am raspuns...........
Daca lucrati in week-end angajatorul este obligat sa va dea in urmatoarea saptamana doua zile libere consecutiv, sa va plateasca orele de Sambata si respectiv Duminica si sa va dea si un spor pentru zile nelucratoare care este reglementat prin contract colectiv la nevel de unitate, sau contract de muca.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
Popa Adrian, Contabil
Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Sporul pentru muncă suplimentară efectuată în zilele de repaus săptămânal şi necompensată cu timp liber corespunzător, nu poate fi mai mic de 150% din salariul de bază.

Art. 132 C.mun. prevede:
(1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncă şi cu acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
(5) Salariaţii al căror repaus săptămânal se acordă în condiţiile alin. (4) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 120 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane RACF RACF daca la o societate se lucreaza sambata si duminica si dau liber 2zile consecutiv sunt obligata pentru ziua de duminica sa dau un spor daca nu depasesc norma ... (vezi toată discuția)
Codul muncii paula manta paula manta In conformitate cu: ART. 137 (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. (2) În cazul în care ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru leonora leonora Buna seara. Am citit undeva,in Codul muncii despre un spor la salariul de baza in momentul in care este aplicat un program inegal de lucru insa nu am inteles ... (vezi toată discuția)