avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retragere actiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retragere actiune

in actiunea intentata fostului angajator pt plata ore suplimentare a fost introdusa "chemat in garantie" fosta mea sefa.
ca sa nu o "bag la plata" am retas actiunea "fara prertentii -fara cheltuieli."
La actiunea mea , angajatorul a formulat o chemare in garantie cerand 585 lei ch judecata la act principala si 595 la chemarea in garantie.
In momentul in care am realizat ca fosta sefa ar putea fi obligata la plata orelor suplimentare datorate de firma mie (800 lei) + faptul ca m-a sunat consilierul juridic al firmei si mi-a cerut sa renunt la actiune ca nu am sanse sa castig deaoarece alta colega a pierdut in situatie similare am renuntat specificand in inscrisul trimis la tribunal : "fara pretentii si fara cheltuieli de judecata"
Cu toate ca au respins chemarea in garantie
pe pagina tribunalului vad ca s`au acceptat chelt de judecata ale angajatorului 595+595 si s`a respins cererea de chemare in garantie a fostei sefe.
Intampinarea e facuta de un avocat si reprezentarea la tribunal un alt consilier juridic cel care m-a sunat sa imi ceara sa retrag actiunea.

ce pot sa fac , daca pot, sa scap de cheltuielile de judecata???

Ceea ce scrie pe pagina de net este egal cu sentinta?

08/05/2008 PENTRU INTRODUCEREREA ÎN CAUZÃ A CHEMATULUI ÎN GARANŢIE SOLICITAT. Amânat
08/07/2008 LUAT ACT DE RENUNŢAREA LA JUDECATÃ . CU CHELTUIELI DE JUDECATÃ ÎN SUMÃ DE 1190 LEI .RESPINS CEREREA DE CHEMARE ÎN GARANŢIE. Retras



Sunt sanse sa imi fie acceptat recurs?
As putea arata ca Consultantul Juridic m-a determinat sa retrag actiunea ?
Desi totul s-a petrecut telefonic.


Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
lili5, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 15 Iulie 2008
Si cu cererea principala ce s-a intamplat? :-/
dvs. care v-ati retras actiunea, nu aveti cum sa scapati de cheltuielile de judecata...logic...adica ati deranjat instanta degeaba???:))
nu am putut fi prezenta la sedinta de azi.
pe pagica de net apare doar:
LUARE ACT DE RENUNTARE LA JUDECATA.
CU CHELTUIELI DE JUDECATA IN SUMA DE 1190 LEI.
RESPINS CEREREA DE CHEMARE IN GARANTIE


RETRAS

S-AU CERUT CHELUIELI 595 PT PRINCIPALA SI 595 PT CHEMAREA IN GARANTIE.
DACA CHEMAREA IN GARANTIE A FOST REFUZATA DE CE APAR CH DE JUD DE 1190?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
lili5, utilizator
Dacă reclamantul renunţă la judecată după comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât, însă înainte de a se intra în dezbaterea fondului, nu este necesar consimţământul pârâtului, dar la solicitarea acestuia instanţa îl va obliga pe reclamant la plata cheltuielilor de judecată (art.246 alin.3 C.proc.civ.).
La baza cheltuielilor de judecată stă ideea de culpă procesuală. Reclamantul se dovedeşte a fi în culpă, deoarece n-a privit cu destulă seriozitate introducerea acţiunii, determinând prin atitudinea sa pe pârât să facă anumite cheltuieli.

Cine a solicitat cheltuieli de judecata, dvs sau parata?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
IAR SUMA ESTE CORECTA CHIAR DACA CEREREA DE CHEMARE IN GARANTIE A FOST RESPINSA?

Alte discuții în legătură

Vreau sa retrag actiunea inaintata firmei unde am lucrat lili5 lili5 cum se numeste acest lucru si cum se realizeaza? Nu mai doresc sa continui deoarece se taraganeaza prea mult si e prea multa pierdere de timp (vezi toată discuția)
Anulare contestatie diana05 diana05 buna ziua, am facut contestatie la o decizie de concediere, am primit si citatie acasa sa ma prezint la data de ....la instanta, insa am discutat cu cativa ... (vezi toată discuția)
Recurs lili5 lili5 La propunerea telefonica din partea firmei la care am lucrat si pe care am chemat-o in instanta mi-am retras actiunea. Consultantul imi "promisese" ca vor ... (vezi toată discuția)